Annons

Annons

Annons

Division 1

Ny tränare på ingång till Östersunds IK – "Hoppfull"

Tränarfrågan verkar vara på väg att lösas för Östersunds IK.
– Det är mest små teknikaliteter kvar. Jag är mycket hoppfull att vi snart kan presentera honom, menar Mikael Eriksson.

Tränarjakten har varit ett bärande tema både i fjol sommar och i år.

I fjol dröjde det till 3 juli innan klubben kunde offentliggöra att Charles Franzén skulle ta över A-laget.

I år verkar det dröja ytterligare några dagar eller någon vecka innan en tränarlösning är klar.

– Hade vi fått bestämma skulle det här ha varit klart för länge sedan, men nu hoppas jag kunna presentera den nye tränaren inom några veckor. Det är några små teknikaliteter hos båda parter som måste klaras av först. Men det ska mycket till för att det ska spricka, menar sportchefen Mikael Eriksson och lägger till att han är "tillfreds" med den tilltänkta tränarlösningen.

Östersunds IK har jagat tränare hela våren och fram tills nu. Hittills har man haft stolpe-ut. Patrik Klüft var ett av de första namnen som klubben jobbade med, men han tackade nej och gick till AIK istället.

Annons

Annons

– Det stora problemet är att vi bor där vi bor. Det har ofta stupat på det. Det får man ha respekt för. Det är inte lätt att flytta en hel familj från södra Sverige, speciellt inte om frun har ett bra jobb.

– Vi har också en klar kravprofil och vissa tränare har vi själva tackat nej till. Det vi hör är att vi är ett av de mest intressanta tränarjobben som finns på den här nivån i landet.

Mikael Eriksson vill inte avslöja vilken nivå som den tilltänkte tränaren jobbat på. Inte heller om Östersund tvingats "gräva" längre ned i tränarhierarkin.

– Namnet är ganska ointressant. Det viktigaste är vilken person det handlar om.

– Den här tränaren dök av en tillfällighet. Han var utan jobb och hörde att vi letade tränare. Det är ofta så det är. I min värld är han absolut inte på en sämre nivå än andra tränare vi jagat.

Hur är läget med truppen; är ni snart nöjda?

– Ja, vi ska ha in en back till och vi jobbar även med en forward. Backen är ett riktigt bra namn, men nu är det upp till honom att bestämma sig. Antingen blir det Östersund eller också utlandet.

Vem blir andretränare?

– Ja, inte jag och "Kjella" (Kjell-Åke Andersson) i alla fall. Det fungerar inte om vi även ska vara på isen. Det blir en intern lösning

Fakta / läget i Östersunds IK

Tränare: Vakant.

Annons

Nya: David Lillieström Karlsson, Kallinge/Ronneby, Emil Magnusson, Brunflo, Carl Ackered, Kristianstad, Marcus Björk, Leksand, Oskar Brändström, Timrå J20.

Förluster: Joel Åkesson, Kristoffer Rödin, Johan Berge och Pontus Dünesius, alla slutar, Alexander Rönning, flyttar hem till Stockholm, Tobias Ekberg, Leksand, Kalle Johansson, Petter Runesson och Kristoffer Backman, Vimmerby, Johan Skiöld, Manglerud i Norge, Daniel Erlich.

Sportchefen Mikael Eriksson är hoppfull över att Östersunds IK snart kan presentera en ny tränare.

Bild: Arkivbild


Hans Andersson


Hans Andersson

063-16 16 43
hans.andersson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan