Annons

Annons

Annons

Golf

1100 personer deltog i Storsjöbygdens Tävlingsvecka

För 26:e året i rad anordnade Storsjöbygdens GK sin Tävlingsvecka. Det har varit fullt ös hela veckan med tävlingar. På lördagen avslutades veckan med Småföretagarnas 4-manna Scramble.

Bild: Daniel Fälldin

För 26:e året i rad anordnades Storsjöbygdens Tävlingsvecka. Ungefär 1100 personer har deltagit i de olika tävlingarna som arrangerats under veckan. Storsjöbygdens kanslichef, Daniel Fälldin, var nöjd med veckan som passerat.

- Det har varit en jättebra vecka. Vi har haft en jättebra tävlingskommitè. Banarbetarna har jobbat stenhårt på kvällar, nätter och tidigt på morgonen för att banan ska vara perfekt. Personalen i restaurangen har också bidragit, utan dem hade det inte blivit så bra, säger Fälldin.

Annons

Veckans tävlingar ledde slutligen fram till den stora finalen. Småföretagarnas 4-manna Scramble. 300 personer fördelade på 75 lag peggade upp och deltog under lördagen i tävlingen. Första start skedde 06.oo på morgonen och sedan rullade det på med ett nytt gäng var nionde minut i elva timmar.

Annons

- Veckans höjdpunkt för mig är Småföretagarnas 4-manna Scramble. Det är en av Sveriges största klubbtävlingar. Det som gör den här tävlingen unik är stämningen. Det är ingen prestige mellan folk. Golf har ofta ett oförtjänt rykte om sig att vara en snobbsport, men så är det inte alls här, säger Fälldin.

För en vecka sedan vann Henrik Stensson British Open som förste manlige svensk, men någon golfboom har inte hunnit slå till än enligt Fälldin.

- Nej, men folk har pratat om det hela veckan på banan. Alla är glada och imponerade, det var en mäktig prestation. Jag har märkt att lite fler barn följer med sina föräldrar och slår på rangen. Förhoppningsvis är det något som fortsätter, avslutar en belåten Daniel Fälldin.

Veckans vinnare:

16/7 Tia Kinnarps: Erik Rödèn/ Jens Rödèn, Storsjöbygdens GK

17/7 Officebutiken singel: Martin Martinsson, Storsjöbygdens GK

18/7 Brogårdens AB/ Shoppens Greensome: Göran Mattsson/ Mats Olofsson, Östersund-Frösö GK.

19/7 Hogland Cup 2-manna Scramble: Kristian Bergdahl/ Stefan Karlsson, Norderöns Golfklubb/Njord

21/7 Storsjöbygdens Singel: Magnus Eriksson, Storsjöbygdens GK

22/7 Bangårdsgolfens Singel/ Tage Öhlund, Storsjöbygdens GK

Annons

23/7 Småföretagarnas 4-manna Scramble: Jesper Helmersson, Östersund-Frösö GK, Peter Holmer, Östersund-Frösö GK, Tiina Lehtola, Storsjöbygdens GK, Åsa Johansson, Storsjöbygdens GK.

Annons

För samtliga resultat kan du trycka här!


Anton Gustavsson

063-16 17 18
anton.gustavsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan