Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Rekordförsök i quiz under Yranveckan

Måndag 25 juli kl 22.00 på Stortorget är tanken att ett svenskt rekord i antalet deltagare på en och samma plats vid ett quiz utomhus ska sättas. Frågesportsduon Quizbusters är de som håller i trådarna.

I slutet av maj förra året höll vännerna Ruben Heijloo och Fredrik Alverland i sitt första quiz på Jazzköket under namnet Quizbusters. Då visste ingen av dem om deras koncept skulle fungera, men båda tänkte "vi testar".

Sagt och gjort. Succén var given.

– Det kom supermycket folk , det blev fullsatt på en gång. Det var jätteroligt, säger Fredrik Alverland.

I Quizbusters fall fokuser deras quiz på populärkultur där alltifrån musik, film, tv och olika typer av internetfenomen tas upp i form av musikvideos, Youtube-klipp och bilder . Konceptet kommer urpsrungligen från Holland där Ruben Heijloo var engagerad i Amsterdams filmfestival. Där gick det under namnet YourCinema och hade ett litet annorlunda upplägg än de quiz som Ruben och Fredrik senare utformade.

Annons

– Ruben sätter ihop de mesta av quizen och gör i ordning dem. Det är han som hittar alla Youtube-klipp. Själv ikläder jag rollen som presentatör, säger Fredrik Alverland .

Annons

Se även: Full fart i hamnen när Krogstråket byggs upp

Det var någonstans i allt detta som de tog kontakt med Yran förra året om att göra ett samarbete och de nappade direkt. Det hela resulterade i ett quiz inne på Temperance vilket rymde dubbelt så många som på Jazzköket och vilket resulterade i att många personer fick vända i dörren.

– Vi kanske fick in 100-150 personer, det var fullsatt, säger Fredrik Alverland.

I år är det alltså dags igen för Quizbusters att hålla i ett quiz på Yran. Denna gång är tanken att försöka slå svenskt rekord i antalet deltagare på en och samma plats vid ett quiz inomhus.

– I och med att det blev ett så pass stort intresse på Yran ifjol fick jag en rätt ingående idé om att göra ett jättequiz. Jag började googla om det fanns något svenskt rekord i quiz och det kunde jag inte hitta att det fanns, säger Fredrik Alverland.

Fredrik och Ruben hoppas att de kommer att kunna fylla torget med quizglada människor och bjuda på en riktig show samt att det finns mycket fina priser att vinna.

Vilken dag, tid och plats har ni erat quiz?

– Det är på måndag den 25 juli på Stortorget. I programbladet står det att vi börjar klockan 21.00, men på grund av att det blir för ljust på storbildsduken att visa Youtube-klipp och bilder har tiden förkjutits med en timme. Den svenska sommarnatten sätter lite käppar i vårt hjul kan man säga, men vi jobbar med den, säger Fredrik Alverand.

Annons

Ruben Heijloo och Fredrik Alverland. Var med på deras quiz på måndag 25 juli, 22.00–23.00, Stortorget (Fri entré)

Bild: Fredrik Alverland


Lina Wahlnemo

063-16 16 00
lina.wahlnemo@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan