Annons

Annons

Annons

Trav

Peter Eriksson Kuskchampion för tredje gången: "kom till skott snabbt"

Redan i det näst sista loppet under tisdagen på Ovalla stod det klart, Peter Eriksson kan ännu en gång titulera sig som kuskchampion.

Kuskchampion Peter Eriksson tar emot sina priser jämte ordförande Torbjörn Antonsson

Bild: Louise Andersson

Under tisdagens årsfinal på Ovalla vid Oviksfjällen tog Peter Eriksson hem en tredje vinst och kunde tillsammans med en andra och en tredjeplacering titulera sig som årets kuskchampion.

Att bli omnämnd som champion är dock inget nytt för Eriksson, som gjorde sig förtjänt titeln redan under åren 2006 och 2012. Eriksson har alltså gjort det förr, men i år hade han specifika förhoppningar om att vinna med det 3-åriga stoet Tequila Gel, som segrade i ett av tisdagens V5-lopp.

- Det var det bästa, att kunna vinna med 3-åringen. Hon kom till skott så snabbt! Sa Eriksson.

Annons

Detta trots att Tequila Gel varit halt efter en spark så sent som i våras.

Annons

Det var redan under åttonde loppet, tävlingens näst sista lopp, som Eriksson kammade hem den avgörande vinsten. Vinsten, som tog honom förbi Mikael Halvarsson i placeringen. Men Halvarsson gick inte okrönt för det utan fick åka med Eriksson ut på den avslutande defileringen där han istället tog emot sitt pris som årets tränarchampion.

Eriksson sade sig vara mer än nöjd med dagens insats och beskrev återkomsten till Ovalla som att komma hem till ett slags andra hem

- Det är alltid lite extra kul att få komma hit, det ligger mig varmt om hjärtat och det är ju bara 25 mil hit från Bollnäs, sa Eriksson efter sista loppet.

Ryktet om Ovallatravet tycks dock ha spridit sig ännu längre än så. De senaste åren har nämligen tävlande och åskådare färdas allt ifrån Gävle i söder till Umeå i norr. Även flertalet norrmän har närvarat under de senaste tävlingarna på Oviksfjället.

- Det är det lantliga, idyllen och en gammaldags atmosfär som lockar, sade loppets ordförande Torbjörn Antonsson när tävlingen började lida mot sitt slut.

Antonsson beskrev Ovalla som ett trav med mer fokus på propaganda än tävling. Som en samlingsplats för såväl nya som gamla ansikten.

- Folk blir allt mer intresserade och då kommer dom hit, tar med en filt och fikar med sina familjer, sa Antonsson med ett nöjt leende efter dagens lyckade arrangemang.

Annons

Kuskchampion Peter Eriksson och tränarchampion Mikael Halvarsson under sin gemensamma segerdefilering efter sista loppet på tidagen.


Louise Andersson

063-16 16 00
louise.andersson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan