Annons

Annons

Annons

Golf

Bra start för Stenson och Lingmerth

Henrik Stenson gjorde en bra runda när PGA-mästerskapen började och är delad femma.
Han gick runt på 67 slag, tre under par.
Tätt efter är David Lingmerth som är delad nia.

Text

Stenson gjorde fem birdies, varav den sista på det 18:e hålet. Men han gjorde även två boogies i inledningen.

David Lingmerth gick rundan på 68 slag, två under par. Lingmerth, som tillsammans med Henrik Stenson representerar Sverige när golfen är tillbaka på OS-programmet, gjorde en birdie på hål elva och avslutade med ytterligare en birdie på det 18:e hålet.

Annons

Leder gör amerikanen Jimmy Walker på 65 slag, fem under par, i den drygt trettiogradiga värmen på Baltusrol Golf Course i Springfield, New Jersey.

Annons

– Jag är förberedd och redo att köra den här veckan och det var trevligt att det visade sig. Att vinna en major vore stort. Tre dagar kvar, säger 37-åringen som tidigare har en delad sjundeplats som bäst i någon av de fyra majorturneringarna.

Amerikanen Phil Mickelson har fem majorsegrar i karriären och var tidigare i juli nära en sjätte i British Open, där han fick se sig slagen av Henrik Stenson, som blev första svensk herrgolfare att vinna en major.

Mickelson hade en dag där spelet inte riktigt fungerade. Han spred utslagen och hade fyra bogeys på sina första elva hål. Den 13-rankade 46-åringen avslutade emellertid med tre birdies och gick runt på ett över par.

– Jag är nöjd med hur jag kämpade mig kvar och kom tillbaka. Om jag kan göra något på 60 i morgon kan jag vara med igen, säger han.

Alexander Norén är delad 36:a på par medan Fredrik Jacobson är delad 55:a på ett över par. Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg gick båda på två över par, något som räckte till delad 81:a plats.

Sämre gick det för Jonas Blixt, som gjorde trippelbogey på första hålet och som inte fick spelet att stämma. Fem över par och en delad 133:e plats innebar att han får svårt att klara kvalgränsen på fredag.

Henrik Stenson vinkar till publiken.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan