Annons

Annons

Annons

Annons

Åre

Enkät: Vad gör ni i Åre i i veckan?


Vi passade på att prata med några av löpararma som var med på en av löpturerna under Åre Mountain Festival, om planerna för deras Årevistelse.

Christian Löfstrand, Göteborg.
– Jag är här för löpningen men jag har lovat en tävlingsfri semester. Det blir tio dagar här och det brukar bli en vecka varje sommar och samtidigt har jag passat på att springa Fjällmaraton. Men nu ska det bli kul med den här löpturen, prestigelöst och roligt.

Annons

Jenny Carlsson tillsammans med Mats Berglin och barnen Stella (i vagnen) och Emma, Stockholm.
– Vi sprang Salomon27K i lördags och Emma sprang minimaraton. Vi ska vara här tills på torsdag, säger Jenny. – Det är andra gången vi är på sommaren. När vi var här i midsommar åkte vi zipline. Nu kommer nog gå upp till toppen och bada på Holiday Club. Det var för loppet vi först och främst åkte hit för, men vi gillar helt enkelt fjällen, säger Mats Berglin.

Annons

Cihan Artblom, Göteborg.
– Jag ska springa Fjällmaraton för första gången. Det är första gången i Åre på sommaren men jag har varit här vintertid. Jag har redan varit ute på några löpturer på Åreskutan. Jag är här med familjen så det blir även lite vandring, paddling, bada kanske. Vi är här i drygt en vecka.

Anna Johanesson Lodin, Sysslebäck.
– Vi är här med familjen en hel vecka. Jag sprang Salomon27K, barnen sprang MInimaraton i går. Det händer mycket roligt den här veckan, vi är här i nio dagar. Jag har varit i Åre på sommaren förut men det var 11 år sedan.

Annons

Alla löparna samlade inför den gemensamma löpturen "Community Run" utanför Åreguiderna vid Åre torg. Bland annat var några av favoriter inför lördagens Axa Fjällmaraton med, som Ida Nilsson och André Jonsson. Löpturen blev den gamla Salomon Trail Tour-banan runt Totthummeln.

Bild: Emma Rodling


Emma Alzén

emma.alzen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan