Annons

Annons

Annons

Golf

Bra OS-start av Henrik Stenson

Efter sex dagar i Rio var det roliga slut för Henrik Stenson. Tur det.
– Jag var irriterad en eller två gånger där ute i dag, men lyckades ändå fokusera på det som är viktigt, säger han efter sin 66-runda, och delade andraplats.

Efter några dagar av myspys i Rio var det skarpt läge för Henrik Stenson, och det märktes direkt.

Redan på det första hålet fick han be publiken att inte gå, väsnas, vifta eller ta kort – saker som golfarna inte är vana med i sin vardag – just när han skulle slå.

Och så fortsatte det.

– Jag fick backa av mer eller mindre varje gång. Det var otroligt mycket kameror och mobiltelefoner där ute, och det har vi problem med i vissa delar av världen. Det var väl så mycket som jag har upplevt, säger han.

Annons

Annons

– Med tanke på vad vi har lyckats prestera också så var väl inte intresset mindre att ta ett kort, antar jag. Det var till och med en del av här gula jackorna (volontärerna) som skulle ta ett kort också.

Trots irritationen – magsjuka i familjen plus att caddien Gareth Lord dessutom har passat på att sluta röka - lyckades han sätta sig själv i birdiechanser.

Fyra birdies på de nio första innan vinden riktigt tog fart.

– Vi har varit irriterade en eller två gånger där ute i dag. Men det är tufft när vi på de fem första hålen tvingas backa av hela tiden, och sen satte de oss på klockan (gav en varning för långsamt spel). Men jag lyckades lämna det bakom mig. Jag lyckades fokusera på det som är viktigt, och det är att slå bra slag och sätta puttarna.

Själva OS-upplevelsen då?

Den verkar också vara bortbytt till fullt tävlingsfokus. Den där OS-medaljen hägrar.

– Jag var ganska avspänd, jag är här för att göra ett jobb, för att spela tävling. Jag gör en riktigt bra förstarunda. Det var tuffa förutsättningar. Vi visste ju att det skulle börja blåsa mer runt tiosnåret, så när vi värmer upp så börjar det fläkta på ännu mer. Ser man till det så hade vi inte den bättre lottningen. Väger man in det, så var väl rundan ännu bättre. Men en bra öppning. jag är nöjd med alla delar av spelet. Räddade mig när jag behövde. Jag hittar inget att klaga på, säger han innan han lägger till:

Annons

– Spelmässigt.

Marcus Fraser, Australien, leder efter sin 63-runda.

Henrik Stenson har börjat bra i OS-golfen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan