Annons

Annons

Annons

Golf

Henrik Stenson trea halvvägs in i OS-golfen

Ska man vinna OS-guld behöver man göra något extra, något "omöjligt", för att till slut stå där med medaljen runt halsen.
Att sänka en putt från 33 meter kan vara en sådan grej.
– Den längsta putt jag satt under hela karriären, säger Henrik Stenson efter sin 68-runda och en tredjeplats.

Det svenska guldhoppet ligger därmed på åtta slag under par efter två dagar, och är två slag efter ledaren Marcus Fraser, Australien, efter halva tävlingen.

Utan de galna räddningarna på först det andra hålet och sedan det tredje hade det sett betydligt värre ut.

– De som mätte sa att den var 108 fot, det är ju över 30 meter, säger Stenson och försöker beskriva vad som hände:

Annons

– Det regnar, det blåser, ett tufft utslag i de förutsättningarna, handsken var blöt, kramade lite extra hårt och slog ett riktigt dåligt utslag i vattnet. Jag visste att den skulle bada så fort jag hade träffat den, Jag droppade kort om vattnet och lyckades peta upp en träfyra på andraslaget till vänster på green. Står bara och hoppas att man ska komma undan med en tvåputt. Hade jag blivit erbjuden en bogey där så hade jag köpt den direkt.

Annons

– Det är så äckligt att man ser linjen och slår den och man ser att bollen är på linjen. Tio meter ut såg jag att den kommer att vara bra, Gareth (caddien) trodde att den skulle vara stendöd vid hålet, så det är en jättebonus att den går i.

– Den framstår som en tap-in jämfört med den på trean. Men den var 13-15 meter i vart fall (den var 18 enligt officiell statistik). Den var nästan lika lång som den jag satte på 15:e på British Open. Jag har inget emot att det blir vardag att man holkar i några från de avstånden då och då.

Spelmässigt var Stenson inte riktigt där han vill vara, men resultatmässigt kan man inte klaga.

– Nä, tre under är ingen dålig score där ute. Halvvägs i tävlingen ligger vi på ett bra ställe.

David Lingmerth kunde inte heller klaga på spelet eller puttningen.

Efter 69-70 ligger han på en 14:e plats, sju slag från ledningen.

– En rätt bra start, men kämpigt på sista nio igen. Mycket av det jag gör känns bra. Bra kroppsligt, svingmässigt och på greenerna. Jag kom av mig lite efter hål 12, när vi fick vänta en halvtimme. Det är sånt jag ska klara av egentligen, men tyvärr så blev det tuffare efter det breaket. Jag är besviken, men det är bara att ladda om. Jag brukar vara bra på det, säger han. (TT)

Det går bra för Henrik Stenson i Rio de Janeiro.


Niclas Green

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan