Annons

Annons

Annons

Östersund

Daniel Kindberg: – Vi är trygga i det vi har gjort

Östersundshems beställning av attefallshusen har gått rätt till. Det hävdar det kommunala bostadsföretagets vd, Daniel Kindberg.

– Vi är trygga i det vi har gjort. Vi har tagit beslut som är väl avvägda och balanserade. Vi följer regelverket och gör inget som är i skymningslandet. Vi välkomnar Konkurrensverkets granskning, det är en helt naturlig process i ett öppet och demokratiskt samhälle, säger han.

SE OCKSÅ: Konkurrensverket granskar Östersundshem efter artikel i ÖP

Annons

Innan Östersundshem beställde husen anlitades juridisk expertis på en advokabyrå i Malmö och beskedet var att det här var ett fall då undantag från lagen om offentlig upphandling, LOU, kunde tillämpas.

Daniel Kindberg, vd för Östersundshem.

Bild: Per Arnsäter

Annons

Östersundshem kommer de närmaste dagarna att skicka svar på Konkurrensverkets frågor och i det här läget vill inte Daniel Kindberg kommentera utredningen i detalj. Men han tycker att det är lätt att argumentera för Östersundshems agerande när de 100 attefallshusen beställdes i vintras. Behoven var, och är, akuta. Det måste fram bostäder snabbt och en sedvanlig upphandling hade tagit allt för lång tid.

– Det var väldigt bråttom. Det är många nyanlända som väntar på boende. Det handlar om en utsatt grupp och vi har att tillse att de integreras i vår bomarknad. Det här är ett bra koncept tills vi kan vara behjälpliga med permanent boende, säger Daniel Kindberg.

Attefallshusen ingår i Östersundshems koncept som kallas för innanförskapshem och prelinimärt var planen att 10 procent av husen skulle hyras ut till studenter och lika många till unga som inte kommit in på arbetsmarkanden.

– Det är en markant huvuddel som är till de nyanlända. Det hade kanske kunnat bli 100 procent också, men det handlar om att blanda olika kategorier. Vi är övertygade om att det här är ett bra koncept.

Annons

Läs mer:

Östersundshem kan ha brutit mot lagen

Annons

Konkurrensverket lägger ner utredningen mot Östersundshem


Magnus Jarefors

063-16 16 56
magnus.jarefors@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan