Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Efter förra säsongens sjukdomsbesvär – nu laddar Högberg om i ny klubb

Förra säsongen fick avbrytas på grund av sjukdom. Nu laddar Elisabeth Högberg om mot nästa säsong i sin nya klubb Biathlon Östersund. – Jag känner större samhörighet med Östersund än med Sollefteå för tillfället, säger Högberg.

Elisabeth Högberg har lämnat Sollefteå-klubben I 21 IF, som hon tävlat för i 15 år. Säsongen 2016/2017 kommer hon i stället tävla för Biathlon Östersund.

– Jag bor i Östersund, har flyttat ihop med min pojkvän här och hans familj är härifrån. Jag känner större samhörighet med Östersund än Sollefteå för tillfället, säger Högberg om flytten.

LÄS MER: Högberg avbryter säsongen: "Jag ska använda den här kroppen nästa säsong också"

– Det är en elitsatsande klubb med många bra aktiva. Det är inspirerande att vara i en så framåtriktad klubb. Jag tror att det finns många fördelar i många delar – coachning, vallare och att de har säte i Östersund. Det gör det lättare med transporter. Jag tror att det blir bra för min del.

Annons

Annons

Det tog ända till maj innan högberg började hämta sig från sjukdomsbesvären.

Bild: Jonny Dahlgren

Fjolårets säsong blev inte alls vad Elisabeth Högberg hade hoppats på. Redan i februari tvingades hon avbryta säsongen, efter att ha dragits med sjukdomsbekymmer sedan jul.

Nu väntar en ny säsong i en ny klubb och Högberg känner sig redo.

– Det känns faktiskt riktigt bra. Det tog ganska lång tid i våras innan jag blev frisk, de första två tre veckorna i maj var rätt tuffa. Men under juli och augusti har det gått bättre och bättre och jag känner mig starkare än tidigare år, säger hon.

LÄS MER: Elisabeth Högberg nobbar Pichler igen: "Finns ingen anledning att ändra"

Förra helgens rullskidskytte-SM blev första tävlingstillfället för Högberg sen i vintras. Det slutade med en femteplats i distansloppet och en niondeplats och en vurpa under lördagens sprint.

Under sommaren har kroppen svarat bra för Elisabeth Högberg, som ser fram emot nästa säsong.

Bild: Patrik Sjödin

– Jag körde omkull på första varvet på lördagen. Jag drog nästan en "sälen", men med insidan av knäna. Så jag skrapade upp knäna och blödde rätt rejält under loppet. Jag kunde köra, men hade problem att ta mig ner på mattan, säger Högberg, som för tillfället inte kan löpträna.

Annons

Annons

Men i övrigt kändes kroppen helt okej.

– Jag har inte kört så mycket stenhårda pass i sommar. Sen släppte jag inte upp så mycket i träningen innan SM heller. Jag känner att jag saknar tempo, men det är inte så konstigt.

LÄS MER: Sjuksom stoppade Högberg i Världscupen

Världscuppremiären är sista helgen i november i Östersund och fram tills dess väntar tre olika träningsläger för Högberg och hennes Team Skididrott. Högberg ser fram emot den nya säsongen.

– Det känns riktigt bra. Jag fick ett par kvitton i fjol innan jul att det går framåt och att jag kan hänga med. Tror att jag kan göra det ännu bättre i vinter. Jag har lite kvar att slipa på i teknik och skytte, men det har känts bra under sommaren, säger hon.

– Jag har varit väldigt motiverad och tränat mer. Jag känner mig väl förberedd, men det är ändå skönt att det är tre månader kvar.


Jessica Eriksson

0176-79566
jessica.m.eriksson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan