Annons

Annons

Annons

Tre rekord och JSM-guld för Östersundslyftaren Rebecka Brink

Rebecka Brink, Östersunds AK, tog guld i både ryck, stöt och totalt när junior-SM avgjordes i Gävle. Alla gulden dessutom efter nya rekordlyft.
– Det roligaste nu var att slå sina rekord, säger den 17-åriga tyngdlyftaren.

Rebecka Brink kom till tävlingarna med 57 kilo som bäst i ryck, 73 kilo i stöt och totalt rekord på 130 kilo. Nu gjorde hon först 63 i ryck och sedan 77 kilo i stöt (se det lyftet i tv nedan).

De två rekorden gav ett nytt personbästa i tävling på 140 kilo totalt.

Inbäddat innehåll

Östersundslyftarens konkurrens i +75-klassen var tyvärr tunn. På förhand två moståndare blev till sist endast en, Ellen Eriksson, Mariestad, som gjorde resultaten 55/66/121 kilo.

Det gör att Rebecka Brink känner mer för de tre rekorden än JSM-gulden trots allt.

Annons

– Blir så när inte konkurrensen var så stor. Och det är kul med rekord, man kan aldrig bli nöjd i den här sporten, säger Rebecka Brink.

Annons

Rebecka Brink, Östersunds AK, högst upp på pallen som vinnare i JSM, men tvåan Ellen Eriksson, Mariestad, bredvid.

Bild: Andreas Olsen

Rebecka Brink, som fyller 18 år snart, har endast hållit på med tyngdlyftning ett par år, men visar alltså tidigt talang för sporten.

– Jag skulle nog fortfarande kalla mig nybörjare, säger hon själv.

I klubben har Rebecka Brink en förebild i Paula Junhov Rindberg, som också gått fort fram och så sent som i våras deltog i EM för Sverige.

– Paula är jätteduktig och en att se upp till. Det är ju dit man siktar dit hon är. Hon har ju inte lyft så länge, men nått så långt redan, säger Rebecka Brink.

I fjol tog hon guld i USM, som är upp till 17 år, och nu trippel i JSM där hon har ytterligare två år på sig att utöka medaljskörden. Men närmast lyfter hon i Norrländska mästerskapen senare i höst.

– Där blir det ingen toppning, det hinner jag inte med. Men en rolig tävling för då är vi fler från klubben som är med också.

LÄS ÄVEN: Från tungt missbruk till tunga lyft – nu har Paula hittat rätt

LÄS ÄVEN: Helnöjd Junhov-Rindberg efter EM-debuten i tyngdlyftning

Annons

Rebecka Brink, ÖAK, var riktigt nöjd med tre gud i junior-SM förstås, men allra mest nöjd över att ha satt nya tävlingsrekord i både ryck, stöt och totalt.

Bild: Andreas Olsen


Patrik Sjödin

063-16 16 44
patrik.sjodin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan