Annons

Annons

Annons

Östersund

Konkurrens om snabbmatskunderna vid ICA Maxi – Sibylla öppnar och Maxi erbjuder pizza

I mitten av oktober öppnar Sibylla en drive in och en restaurang med plats för 75 personer ett stenkast från ICA Maxi, som nästa år börjar serverera pizza och sushi.

Om en månad beräknas Sibyllarestaurangen stå klar, och om drygt ett halvår breddar förbutiken i ICA Maxi sitt matutbud med fullstora pizzor och butikslagad suschi.

Bild: Ingmar Reslegård

– Mångfald skapar utveckling, säger Frösöbon Peter Englund som bygger Sibyllarestaurangen och kommer att hyra ut den.

Utifrån egen erfarenhet bland annat från Sveg där han drev Sibyllarestaurangen Skogers gatukök tror han att Sibyllarestaurangen kommer att gynnas av närheten till ICA Maxi, och att ICA:s förbutik kommer att öka omsättningen.

Peter Englund som bygger Sibyllarestaurangen på Stadsdel Norr tror att den och förbutiken i ICA Maxi kommer att dra nytta av varandra.

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

– Jag tror att det kommer att bli fler snabbmatsrestauranger i Stadsdel Norr. Folk drar folk, säger Peter Englund.

Annons

I dagsläget säljs det varmkorv, varma mackor, kalla smörgåsar och bakverk i förbutiken i ICA Maxi.

Andreas Söderström från Torvalla är miljöchef vid stormarknaden. Han hävdar att den kommande utbyggnaden av ICA-restaurangen inte har något att göra med etableringen av den stora Sibyllarestaurangen.

– Nej, det är ett sätt att göra en bättre butik.

ICA Maxis miljöansvarige i Östersund, Andreas Söderström, säger att utbyggnaden av och breddningen av matutbudet i förbutiken inte har något med Sibyllarestaurangen på granntomten att göra.

Bild: Ingmar Reslegård

Han säger att utbyggnaden med 1 500 kvadratmer, som redan startat med gräv- och grundarbeten vid stormarknadens östra kortvägg, är ett fullföljande av de ursprungliga planerna.

Det var 16 september 2009 som ICA Maxi i Östersund och dess 6 400 kvadratmeter butiksyta invigdes.

Men invändigt sätter ombyggnaden inte igång på allvar förrän efter årsskiftet.

– Vi ska inte stöka till det i julhandeln, säger Andreas Söderström.

Andreas Söderström tar på datorn fram ritningarna på hur den nya förbutiken kan se ut. ”Vi tittar på någonstans kring 50 sittplatser”.

Bild: Ingmar Reslegård

Förbutiken kommer att breddas åt öster, åt utbyggnaden till. Andreas Söderström uppskattar att de nuvarande 20 sittplatserna kommer att mer än fördubblas till ungefär 50 platser.

Vid sidan om det nuvarande utbudet kommer det att säljas sushi som kommer att tillagas inne i butiken, och fullstora pizzor.

Annons

– Det är pizza vi riktar in oss mot mest.

Vid den nya östra kortsidan kommer det att bli ”drivethrough”, för hämtning av varukassar som beställts via internet.

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

En stor del av tillbyggnaden kommer att bli en större yta för nuvarande varuutbud. Men det blir även ett apotek, och minihuset med barnpassning kommer att bli betydligt större.

Lagom till påsk, i mitten av april, ska utbyggnaden och ombyggnaden av ICA Maxi vara klar.Vid den nya östra kortsidan kommer det att bli ”drivethrough”, för hämtning av varukassar som beställts på nätet.

Peter Englund äger även fordonstvättsanläggningen på fastigheten Hjultraktorn 3 på Stadsdel Norr där Sibyllarestaurangen byggs. Han har bygglov också för en 732 kvadrat stor bilvårdsanläggning för personbilar med en 45 meter lång tvättunnel där bilarna förs framåt på band och tvättas, vaxas, spolas och torkas under 10 minuter. Den ska ha en kapacitet på 50 bilar i timmen.

Peter Englund med en illustration från Gistråsjöstrand Arkitekter AB som visar hur bilister kör in med sina fordon i den kommande tvättunneln, och efter 10 minuter kör vidare till den intilliggande Sibyllarestaurangen och köper korv eller hamburgare. ”Utan att kliva ur bilen”, säger Peter Englund.

Bild: Ingmar Reslegård

Läs mer:

Snabbmatsrestaurang får byggas på Stadsdel Norr – men några politiker sa nej

Annons

Det började i liten skala i Brunflo – nu har Anna ett imperium

Butik på Busstorget läggs ned – Sibylla bygger ut


Ingmar Reslegård

063-16 16 24
ingmar.reslegard@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan