Annons

Annons

Annons

Annons

Duved

Trafikverket vill ha svar: Ska olycksdrabbade Rännbergsbacken få busshållsplatser?

Rännbergsbacken är brant, så brant att Trafikverket undrar om bussarna klarar av att stanna där vintertid. Därför frågar de Region Jämtland Härjedalen om de vill ha en busshållplats där.

Som vi tidigare skrivit, så bygger Trafikverket om de olycksdrabbade sträckorna Hållandsbacken och Rännbergsbacken på E14 mellan Åre och Storlien. Bland annat har långtradare ofta problem att ta sig upp för backarna på vintrarna, vilket ställer till problem för trafiken.

Annons

Annons

Planeringen för bygget av Rännbergsbacken pågår för fullt och nu vill Trafikverket, genom konsultföretaget Sweco, ha svar om hur Region Jämtland Härjedalen ser på busshållplatser där. Anledningen till att de vänder sig till Region Jämtland Härjedalen är att den är ansvarig för busstrafiken i länet.

Bland annat skriver Sweco att det är väldigt brant på platsen och om det verkligen finns behov för en hållplats där. Nu lutar backen med åtta procent och när den är ombyggd ska den luta med fem procent. Trots det kan det bli svårt att komma uppför backen vintertid om man stannar mitt i.

Sweco vill därför ha svar om det finns ett behov av en hållplats och om bussarna kan göra en start i backen vintertid.

Läs också:

Efter alla olyckor – så här ska två olycksdrabbade vägar i länet byggas om


Simon Sjödin

063-16 16 69
simon.sjodin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan