Annons

Annons

Annons

Golf

Stenson ny etta på Europatouren

Svensken Henrik Stenson har haft ett bra år på världstouren, trots att OS inte blev vad han tänkt sig. Nu är han etta på världsrankingen.

Text

Henrik Stenson passerade Danny Willett, Storbritannien, på rankningen och har chans att ta hem totalsegern för tredje gången på fyra år.

Svensken, som har knäproblem, har tidigare sagt att han inte reser till Turkiet i veckan där den första av Europatourens tre finaltävlingar spelas.

I stället fokuserar British Open-vinnaren och OS-tvåan på de avslutande tävlingarna i Sydafrika och Förenade arabemiraten.

Annons

Annons

I Kina rivstartade Stenson sista rundan med fyra birdies på de sju första hålen och hans 65-runda, sju slag under par, var söndagens bästa resultat. Men åt Hideki Matsuyama fanns inte mycket att göra. Den 24-årige japanen var överlägsen och vann stortävlingen – med en segercheck på drygt 14 miljoner kronor – med sju slags marginal.

– Hideki spelade ofattbart bra. Det var ett nöje att se det, sade amerikanen Daniel Berger som delade andraplatsen med Henrik Stenson.

Nordirländaren Rory McIlroy slutade fyra, ytterligare ett slag bakom, och är trea på Europatourens rankning.

Alex Norén ligger kvar på fjärde plats i sammandraget efter att ha blivit delad tolva.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan