Annons

Annons

Annons

Hammarstrand

Varnade vd:n i Ragunda försvaras av centerpolitiker

Ta tillbaka varningen som nyligen tilldelades Ragunda kommuns turismutvecklare Gun-Marie Persson. Den uppmaningen kommer nu från Destination Ragundadalens tidigare ordförande Göran Boström som i ett brev till kommunen anser att varningen är både obefogad och oförtjänt.

– Varningen är obefogad och måste återkallas, anser Destination Ragundadalens tidigare ordförande Göran Boström i sin uppmaning till kommunen.

Bild: Bengteric Gerhardsson

Som ÖP nyligen berättade tilldelades Gun-Marie Persson varningen sedan hon under fyra dagar varit frånvarande från sitt arbete vid thailändska paviljongen för att i stället för världsarvsbolagets räkning besöka Thailand under dessa dagar.

Fram till årsskiftet är hon vd för världsarvsbolaget och har delat tjänsten med sitt arbete i paviljongen.

Varningen blev droppen som fick henne att lämna vd-uppdraget för världsarvsbolaget.

– Det är svårt att bedriva en verksamhet om det inte finns ett förtroende bland ledningen i kommunen. Dessutom har förutsättningarna för världsarvsbolaget ändrats i en riktning jag inte ställer upp på, förklarar hon nyligen sitt beslut.

Annons

Annons

Från kommunens sida motiverade man den skriftliga varningen med att hon inte informerat om sin frånvaro under de aktuella dagarna.

Enligt den mailväxling ÖP tagit del av har hon informerat en av sina chefer om att hon skulle arbeta för världsarvsbolaget under några dagar och att hon för den tiden var beredd att diskutera löneavdrag.

Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Rolf Ivansen, som skrivit under varningen, anser dock att man inte uppfattat att hon förklarat sin frånvaro och därför utfärdat varningen.

Hanteringen av det här ärendet har nu alltså fått Destination Ragundadalens tidigare ordförande att ta till orda.

I brevet som ställts både till Ragunda kommuns ansvariga chefer samt kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidium anser Göran Boström att varningen ska återkallas.

– Oavsett om Gun-Marie Persson anses ha missat att meddela sin frånvaro eller ej utgör en skriftlig varning, enligt min mening, en oproportionellt stor bestraffning i förhållande till ”brottet”, skriver Göran Boström som även anser det egendomligt att kommunen gjort en så skarp avgränsning mellan arbetet för kommunen i paviljongen och världsarvsbolaget.

– Besöket i Thailand var avsett att skapa bättre förutsättningar för utveckling av paviljongen och samtidigt gynna världsarvsarbetet, påpekar han i brevet där han mycket tydligt riktar uppmaningen till de styrande i Ragunda att återkalla varningen.

Annons

Turism-vd fick varning av kommunen – nu säger hon upp sig i protest

Annons

Hård kritik mot kommunen: "Thailändska intressen bör ta över paviljongen"

...

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s och LTZ:s appar till Iphone eller till Android!

Länk till ÖP:s iPhone-app: https://goo.gl/QSzSm8

Länk till ÖP:s Android-app: https://goo.gl/usRKZl

Länk till LTZ:s iPhone-app: https://goo.gl/czcVdI

Länk till LTZ:s Android-app: https://goo.gl/ZT9S1N


Bengteric Gerhardsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan