Annons

Annons

Annons

Odenskog

Lillängebesökare: "Det är katastrofalt"

Under tre dagar har ÖP skildrat Lillänges trafiksituation. Det har handlat om röriga parkeringar, kaotisk trafik och tillbucklade bilar. Om långa bilköer och att det ännu inte finns en färdig plan för åtgärder. I går var det "black friday", en av årets mest intensiva dagar i Lillänge. Vi bad några av besökarna att tycka till om trafiksituationen.

Malin Ivarsson från Östersund med döttrarna Ella och Frida: "Det är katastrofalt hur trafiken är här. Jag brukar alltid åka och ställa mig längst bort för att lättare komma härifrån. Det finns ingen logik i hur man tar sig in och ut. Och inget kugghjulssystem, det funkar inte här, utan störst kör först."

Bild: Anders Olsson

Assar Adolfsson, Frösön, menar att det finns flera åtgärder att göra för att förbättra trafiksituationen: "Det finns mycket att säga om det här. Parkeringsrutorna är för små, de borde vara dubbelsträckade. Som det är nu blir det för trångt. Jag har fått parkeringsskador två gånger här och fått betala sammanlagt 6 000 kronor i självrisk. Numera parkerar jag alltid i ytterkant. Hela området måste också få två infarter. Som det är nu styrs nära all trafik genom rondellen vid E14. Det finns ingen annan naturlig väg till och från området. Det riligaste är väl en kommunal trafikled."

Bild: Anders Olsson

Annons

Annons

Erika Johansson, Nälden, har skyndat sig till Lillänge under tidig fredag förmiddag: "Jag försöker att aldrig åka hit efter klockan fyra. Det är en ogenomtänkt infrastruktur i hela området. Det blir väldigt rörigt allting, folk åker åt alla håll. Jag tycker att det borde vara mer som i Birsta. En väg genom området och flera möjligheter att köra in och ur från parkeringen. Som det är nu blir allt bara trångt och tjorvigt. Ogenomtänkt."

Bild: Anders Olsson

Lars Esbjörnsson arbetar för DB Schenker som dagligen skickar omkring 100 lastbilar genom området. Hans syn på trafiksituationen i Lillänge är glasklar. "Den här situationen är inte bra för någon. Problemen växer mer och mer i takt med att industriområdet utvecklas även som handelsområde. Vi ser såklart positivt på att handeln här växer men infrastrukturen har inte hunnit med. Som det är nu är det en ohållbar situation för alla. Det funkar inte att större delen av trafiken måste ta sig igenom rondellen vid E14. En ny påfart till E14 i södergående rikting, kanske i förlängningen av Fagerbacken, tror jag skulle kunna avlasta den här delen av området mycket."

Bild: Anders Olsson

Lillänge, tidig fredag eftermiddag.

Bild: Anders Olsson

Gerd och Erik Hallgren från Rödön besöker Lillänge ungefär en gång i veckan. "Helst åker vi hit på måndagar då är det lugnast. Vi brukar undvika helger men i dag var det så billig röding att vi inte kunde låta bli. Det som retar mig mest är trängseln in och ut i från parkeringen. Det är trångt och struligt. Och folk kör mot enkelriktat." säger Erik Hallgren.

Bild: Anders Olsson

Sabina Lundqvist har tagit sig till Lillänge från Åsarna, tillsammans med barnen Tilde och Isak. "Mitt första intryck var oj vad mycket folk. Hur ska det här gå? Jag parkerade så nära infarten som möjligt. Och bredvid nya bilar för ägarna till dem är mest försiktiga. Normalt sett brukar vi försöka undvika fredagar och helger för jag vet att det är hopplöst. Men idag hade vi andra ärenden också."

Bild: Anders Olsson


Anders Olsson

063-161628
anders.olsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan