Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Oliver, 3, har egen isrink på altanen i Njurunda – pappan om drömbygget: "Väldigt enkelt"

Oliver Grip är tre år och har en egen ishockeyrink på altanen. Att åka skridskor tillsammans med kompisen Albin är bland det bästa han vet. Mikael Grip är den kreativa pappan bakom drömbygget.
– Tycker man att det är en rolig grej och man har plats för det så är det väldigt enkelt projekt att genomföra, och relativt billigt också, säger Mikael.

TV: Ta en närmare titt på Olivers isrink.

Inbäddat innehåll

Småkillarna Oliver Grip och Albin Karlsson är tre år. De är grannar på Klockarberget i Njurunda och bästa kompisar och gör det mesta ihop och nu delar de ett nyvunnet intresse – att åka skridskor. Barnen sitter bekvämt i soffan i uterummet medan deras pappor snörar på skridskorna. De kliver vant på isen och börjar åka.

– Jag vill vara målvakt. Är du med, Oliver? säger Albin.

– Ja! svarar Oliver.

Läs också: Drömmen blev verklighet för tvååringen Bella – titta in i hennes sagoslott i Njurunda

Annons

Annons

Oliver har åkt skridskor i ett halvår och tycker att det är roligt. Men när friåkningstiderna blev färre i Modin-Zetterberghallen i Njurunda på höstkanten bestämde sig Mikael för att bygga en egen isrink.

Infallet kom en fredagseftermiddag och Mikael åkte till ett byggvaruhus och lastade bilen full med OSB-skivor, presenning och virke. Isrinken stod färdig kvällen efter.

– Jag har väl lagt ner tio till tolv timmar på det här, det kanske vissa tycker är länge men jag är ju ingen snickare, säger Mikael och skrattar.

Under hösten har det varit stor aktivitet på isrinken på altanen i Klockarberget hemma hos Oliver Grip. Kompisen Albin Karlsson kommer ofta och åker skridskor med Oliver.

Bild: Therese Hasselryd

Läs också: Ishockeyplanen fick ta sängens plats

Konstruktionen är enkel, en vit presenning ligger i botten och sedan har Mikael snickrat ihop en träregel runtom den i en rektangulär form. OSB-skivor målades vita med grundfärg och skruvades fast i träreglarna. Mikael avslutade med att måla linjer och målvaktsyta på presenningen.

Vad krävs för att ro ett sådant här projekt i land?

– Ja, det är väl i nivå med träslöjd i årskurs fyra. Det är hammare, spik, borrmaskin och målarfärg, så mycket mer är det inte, säger Mikael.

När kylan kom i början av november blev de äntligen is på banan. Mikael spolar isen med vattenslangen och moppar för att få en fin yta.

– Jag skulle tro att materialkostnaden inklusive hockeymålen landade på cirka 3000 kronor, det är en rolig present som hela familjen har glädje av, säger Mikael Grip.

Annons

Läs också: Saga köpte renoveringsobjekt själv: "Har slagit bort väggar, snickrat, målat och tapetserat"

Annons

Barnen åker fram och tillbaka, skjuter pucken och gör hockeystopp. Efter en stunds åkande tryter tålamodet för Oliver. Men det verkar snarare handla om den ovana mediesituationen än ointresse för skridskoåkning. Efter lite fika och prat med kompisen är humöret bättre.

– Nu har vi picknick, säger Albin. Ska vi spela igen, Oliver?

– Jag vill det, säger Oliver.

Småkillarna Oliver Grip och Albin Karlsson är tre år och de åker skridskor på isrinken på altanen hemma hos Oliver, flera gånger i veckan.

Bild: Mikael Grip

De kliver på isen igen och börjar åka. De brukar åka skridskor flera gånger i veckan. Mikael Grip och grannen Jesper Karlsson brukar också snöra på sig skridskorna, de njuter av att dela barnens glädje och ibland blir de ensamma kvar på isen.

Oliver och Albin har röda Timråtröjor och på den lilla sargkanten står det Timrå med röda, stora bokstäver.

– Pojkarna gillar verkligen gillar Timrå, skrattar Mikael.

Isrinken på altanen i Klockarberget är populär för både barn och föräldrar. Här spelar Mikael Grip och sonen Oliver tillsammans med grannarna och kompisarna Jesper och Albin Karlsson.

Bild: Therese Hasselryd

Mikael har satt upp olika reklamskyltar på sargen och stolparna med utomhusbelysning ger ett proffsigt intryck. Responsen på isrinken har varit positiv, grannarna är nyfikna och många undrar hur han har gått till väga.

Annons

Småkillarna åker vidare. Papporna skojar om barnens framtid och deras eventuella NHL-framgångar.

– De kan ju inte skylla på att de inte har fått möjligheten i alla fall, säger Mikael.

Men här finns ingen press. Skridskointresset är lustfyllt och kravlöst och ett trevligt sätt för familjerna att umgås.

– Det är så kul att barnen tycker att det är så roligt att åka. Det är otroligt roligt att få göra någonting tillsammans, säger Jesper.

Annons

Vad är det bästa med att ha en isrink på altanen?

– Det är ju så nära, den ligger precis utanför vardagsrummet. När barnen är pinknödiga eller blir less som treåringar ofta kan bli, så är det bara att gå in och ta av skridskorna och sedan när de är sugna så är det bara att ge sig ut och åka igen, säger Mikael. När sommaren kommer tänker Mikael skruva isär isrinken och lägga den under altanen. Men först väntar en lång vinter med friåkning för hela slanten.

Läs också: Bert och Catharina ska köra till Asien – tar med huset i bakluckan

I mitten av november kunde familjen Grip börja åka skridskor på den nya isrinken.

Bild: Mikael Grip

Hemma hos Oliver Grip kan man åka skridskor när man vill.

Bild: Therese Hasselryd

Småkillarna Oliver Grip och Albin Karlsson är tre år. De delar ett nyvunnet intresse – att åka skridskor på Olivers altan.

Bild: Therese Hasselryd

Annons

Utomhuslampor ger ett bra ljus när mörkret faller.

Bild: Therese Hasselryd

Konstruktionen är enkel, en vit presenning ligger i botten och sedan har Mikael snickrat ihop en träregel runtom den i en rektangulär form. OSB-skivor målades vita med grundfärg och skruvades fast i träreglarna.

Bild: Therese Hasselryd

Pauserna blir många när treåringarna Oliver Grip och Albin Karlsson åker skridskor. Mikael Grip är pappan bakom isrinksbygget och grannen och kompisen Jesper Karlsson trivs på altanen i Klockarberget.

Bild: Therese Hasselryd

Annons

Isrinken på altanen i Klockarberget är populär för både barn och föräldrar. Här spelar Mikael Grip och sonen Oliver tillsammans med grannarna och kompisarna Jesper och Albin Karlsson.

Bild: Therese Hasselryd

En vit presenning ligger i botten.

Bild: Mikael Grip

En träregel med fastskruvade OSB-skivor håller ihop konstruktionen. Linjer och målvaktsytor målades på presenningen.

Bild: Mikael Grip

Utomhusbelysning på stolpar ger ett fint ljus i mörkret.

Bild: Mikael Grip


Therese Hasselryd

060–19 71 81
therese.hasselryd@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan