Annons

Annons

Annons

Ishockey

Jonathan Dahlén spelar skadad i JVM: "Det är en obehagskänsla"

Samtidigt som Timråstjärnan Jonathan Dahlén har en viktig roll i JVM-laget tvingas han till rehabilitering av en axelskada.
– Jag kör full rehabilitering för att det inte ska hända igen, säger han till Sportexpressen.

Med två raka segrar i JVM, och mål direkt i premiären har Jonathan Dahlén en viktig roll i offensiven för Juniorkronorna.

Men samtidigt som han är en viktig kugge i laget i jakten på guldet så tvingas han köra rehabilitering vid sidan av isen.

– Jag har en axel som hoppar till litegrann och sen tillbaka. Det har hänt förut, men jag kör full rehabilitering för att det inte ska hända igen. Det är mer en obehagskänsla när det händer, säger han till Sportexpressen.

Annons

Annons

Jonathan Dahlén under en pressträff på Arlanda, inför JVM i Kanada.

Bild: Stina Stjernkvist/TT

Än så länge har han inte tvingats kliva av någon match under säsongen, men problemen har förföljt honom under flera år.

– Första gången var nog i J18. Det var ett tag sedan det började men det är inte någon större fara. Jag går inte runt och är orolig utan mina axlar mår bra men jag kör min rehab, säger han.

Han säger också att det kan bli en operation längre fram.

– Det är inte läge för det nu under säsongen men när vi spelat färdigt för i år får man kolla vad det är och sen kanske det visar sig att man kan träna upp axeln mer också och klara sig från operation på så sätt, säger Dahlén.


Jennifer Engström

060-19 72 69
jennifer.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan