Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Klart: ÖFK värvar hyllad yngling från Degerfors: "Mycket lovande spelare"

ÖFK fortsätter förstärka truppen inför nästa säsong.
Nu har Ludvig Fritzson anslutit från Degerfors. Det blev officiellt på måndagsmorgonen.
– Alla som såg matchen ÖFK mot Degerfors 2015 och såg Fritzon göra två mål vet vilken potential som han har, säger Daniel Kindberg.

Ludvig Fritzson i Degerforströjan.

Bild: Jonas Classon

Annons

Precis som vi kunde berätta i fredags, i samband med att Darijan Bojanic blev klar, har Ludvig Fritzson varit aktuell för ÖFK.

Fritzson kan spela mittfältare och anfallare och har det senaste två säsongerna gjort det i Degerfors

Han kom dit från division II-klubben Tibro och efter debutsäsongen hylaldes han som ett av seriens stora genombrott och belönades med en plats i U20-landslaget.

Annons

Dessutom gjorde han två mål mot just ÖFK – som nu har värvat honom.

Annons

– En ung mycket lovande spelare som vi tror oss kunna hjälpa att utvecklas ytterligare hos oss, säger ÖFKs ordförande Daniel Kindberg. Trots sin unga ålder så har han 50 matcher i svensk elitfotboll. Alla som såg matchen ÖFK mot Degerfors 2015 och såg Fritzon göra två mål vet vilken potential som han har, säger Daniel Kindberg i ett pressmeddelande.

Med tanke på positionen och klubbadressen har det legat nära till hands att jämföra Fritzson med Ola Toivonen eller Johan Bertilsson, men det har inte Degerforstränaren Patrik Werner velat göra rakt av.

– Med all respekt för de här du har räknat upp, så har de varit ganska lata i defensiven. Ludvig springer mycket mer och jobbar hårdare för laget, har Werner sagt till Sportbladet.


Lukas Sahlin

0611-55 48 43
lukas.sahlin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan