Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Länsbornas pantburkar ger träd i Afrika – Krokomsborna de som skänker mest

Förra året ska länsborna tillsammans ha skänkt 102 102 kronor i biståndspengar genom att panta burkar. Pengarna har använts till att plantera träd i Afrika och de som gav mest var invånarna i Krokoms kommun.

Bild: Vi-skogen

Annons

Det framgår av en sammanställning som organisationen Vi-skogen har gjort. Det är genom att trycka på Biståndsknappen när man pantar på Coop som pengarna skänks till bistånd i stället för att man får dem själv. Förra året ska invånarna i Jämtlands län tillsammans ha bidragit till att 5101 träd kunnat planteras i Afrika.

Rent procentuellt var Krokomsborna de som gav mest, då man skänkte 2,36 procent av allt man pantade. Efter kommer Östersunds samt Härjedalens kommuner.

Annons

Annons

Dock hamnar inga av länets kommuner på landets topp tio-lista över de som donerat mest. I topp i Sverige ligger Österåkers (5,8 procent) och Danderyd (5,1 procent) kommuner i Stockholms län, samt Götene i Västra Götaland (4,6 procent).

I grafiken nedan kan man se hur länsborna donerat sina pantpengar.

----

Läs mer:

Vädervarning om snöfall och halka i Jämtland

Cancersjuk skickades till sjukgymnast

För Plus-kunder och prenumeranter:

Bilar, motorcyklar och gröna växter – Björn i Dvärsätt vill ha ordning och reda i garaget

Nolervik: Alex, 14, "älgdräpar'n" från Raftälven om livet på landet: "Härifrån flyttar jag aldrig"


Petter Hansson Frank

063-16 16 23
petter.hanssonfrank@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy