Annons

Annons

Annons

Östersund

Länsstyrelsen beviljade kameraövervakning hos Östersundshem – nu ändras tillståndet

I december beviljades Östersundshem tillstånd för kameraövervakning. Men efter överklagan från Datainspektionen ändras tillståndet till att kamraövervakning endast får ske när överfallsalarm aktiverats.

Sex kameror skulle få sättas upp i bolagets lokaler på Rådhugatan och användas under den tid verksamheten är öppen enligt Länsstyrelsen beslut från den 15 december.

Beslutet överklagades av Datainspektionen som yrkade att förvaltningsrätten lägger till ett villkor för kameraövervakningen. Att kameraövervakning sant bildinspelning endast får ske efter att ett överfallsalarm aktiverats och pågå under den tid som uppkommen hotsituation fortgår.

Annons

Datainspektionen anser att tillståndet som Östersundshem beviljades i december med rätt att behandla och bevara bilder ökar risken för intrång i den peronliga integriteten. Kameraövervakningen avsåg enligt det tidigare beslutet mötesrum och receptionen i bolagets lokaler.

Östersundshem har enligt förvaltningsrättens dom angett att syftet med övervakningen är att öka tryggheten och säkerheten för personalen, eftersom bolaget och personalen utsatts för allvarliga hot vid flera tillfällen under det senaste året.

Annons

Förvaltningsrätten anser att bolaget ska ges tillstånd för kameraövervakning men begränsar övervakningen och bildinspelningen till att den endast får pågå efter att ett överfallsalarm aktiverats.

---

Läs också:

Här reser sig Östersunds nya bro – ska bli länken till Storsjö strand

Ove är missnöjd med hantering av Thomée: "I en annan del av landet så hade båten varit den kommunens stora stjärna"

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Länk till ÖP:s iPhone-app: https://goo.gl/QSzSm8

Annons

Länk till ÖP:s Android-app: https://goo.gl/usRKZl

Länk till LTZ:s iPhone-app: https://goo.gl/czcVdI

Länk till LTZ:s Android-app: https://goo.gl/ZT9S1N


Evelina Pålsson

063-16 17 11
evelina.palsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan