Annons

Annons

Annons

Ishockey

Efter Dahléns kontrakt med Vancouver – pappa Ulf öppnar för en säsong till i Sverige: "Finns chans"

Jonathan Dahlén har skrivit på ett kontrakt för Vancouver Canucks.
Men pappa Ulf håller dörren öppen för att det blir en säsong till i Sverige.
– Den frågan vilar till i slutet av september när han varit med om Canucks träningsläger, säger han till Expressen.

Läs också: Klart – Jonathan Dahlén skriver på treårskontrakt med Vancouver: "Exalterade"

Ulf och Jonathan Dahlén.

Bild: TT (Montage)

Annons

Annons

Tidigare under fredagskvällen blev det klart att Jonathan Dahlén sajnas av Vancouver Canucks, som under vintern trejdat till sig rätten till Timråtalangen, som draftades av Ottawa till en början.

Enligt Expressen är rookiekontraktet skrivet med maxlönen 925 000 dollar om året, alltså motsvarande 8,3 miljoner kronor.

Nu berättar förre NHL-stjärnan Ulf Dahlén, som också är Jonathans pappa, om förhandlingarna för Expressen. Enligt honom finns en chans att sonen spelar i Sverige nästa säsong.

– Ja, det finns det. Men den frågan vilar till i slutet av september när han varit med om Canucks träningsläger i Kanada och vi ser vart han står. Om han är nära en plats i NHL-laget eller om det kan bli aktuellt med en kortare sejour i AHL. Eller är det bättre att han spelar en säsong i SHL, det får vi se vad Canucks säger då, säger Ulf Dahlén till tidningen.

Det är sedan tidigare känt att Dahlén varit på en "turné" och sett sig omkring i några SHL-klubbar. Men inget är klart i nuläget.

– Jonathan besökte fyra SHL-klubbar före påskhelgen, men det finns ingen överenskommelse gjord med något av lagen. Men Vancouvers ledning är öppen för den möjligheten om de känner att det är bättre att han utvecklas ett år till hemma i Sverige och kommer över som 20-åring i stället.

Annons

För Plus-kunder: Jonathan Dahlén har besökt första SHL-klubben: "Otroligt professionell"


Lukas Sahlin

0611-55 48 43
lukas.sahlin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan