Annons

Annons

Annons

Golf

Medvind på Sandnäsets gk - öppnar för 18 hål

Det går återigen bra för Golf-Sverige. Nya medlemmar ansluter sig till sporten. Ett faktum som innebär att Sandnäsets golfklubb i Krokom beslutat sig för en utbyggnad.

Inbäddat innehåll

Efter några års svacka har intresset för golf återvänt. Det finns två orsaker. Den ena orsaken bottnar i golfaren Henrik Stenssons framgångar, den andra bottnar i Nils-Åke Hallström i Nälden.

– Att han tog över driften efter den tidigare konkursen innebar bland annat ett nytt klubbhus , en ny puttinggreen och bättre möjligheter till i stort sett allt, säger Dennis Sandström, anläggningsansvarig på Sandnäsets golfklubb i Krokom.

Ezedin från Somalia är en av de banarbetar som har fullt upp med att iordningställa Sandnäsets golfbana inför premiären.

Bild: Urban Råberg

Annons

Annons

Nu tittar klubben över möjligheterna att bygga ut den i dag 13 hål långa banan till en fullstor bana vilket betyder 18 hål. En bygglovsansökan är inlämnad. De fem nya hålen ska inrymmas mellan hål tio och upp mot E14. Området är redan förarbetet, ett arbete som genomfördes redan då banan anlades.

– Vi hoppas på ett bra svar på vår ansökan. Området är grovschaktat, sen ska bland annat dränering och trummor läggas ned, därefte ska allt schaktas. Förhoppningen är att kunna starta bygget av de nya hålen i höst, säger Sandström.

För några år sedan var golfbanan nöjd med 13 hål. Klubben lanserades som ”världens enda 13-hålsbana”, ett faktum som klubben var nöjd med då ”folk har ändå inte har tiden att spela 18 hål”.

Dennis Sandström, anläggningsansvarig på Sandnäsets golfklubb i Krokom, blåser rent en av greenerna på golfbanan.

Bild: Urban Råberg

– Fortfarande är det lite så. Och de 13 hålen kommer ju fortfarande att vara kvar. Vi tror dock att vi når en större kundkrets om vi har en 18-hålsbana. Många vill fortfarande spela 18 hål, säger Sandström.

Klubben har i dag totalt drygt 1200 medlemmar, 400 av dem är så kallade A-medlemmar, fullvärdiga medlemmar. De övriga är exempelvis distansmedlemmar. För att en utbyggnad ska bli verklighet krävs dock ytterligare medlemmar. Hur många som krävs kan Sandström inte säga på raken.

Annons

– Går allt i lås blir det en 18-hålsbana vid Sandnäset inom två till tre år, säger Dennis Sandström, anläggningsansvarig på banan.

Bild: Urban Råberg

Annons

– En bana som denna skulle kunna ha upp emot 800 A-medlemmar. Men vi når inte dit redan i år. Förhoppningen är att tillökningen blir så stor att vi åtminstone kan inleda arbetet med utbyggnaden till 18 hål, säger Sandström.

De nya hålen kommer att ha samma typ av utseende som de sista hålen på banan.

– Öppna hål, fantastisk utsikt, rejält ondulerade. Spektakulära hål, sammanfattar Sandström som lovar att de nya hålen ska bli spelbara inom två till tre år.

Ingegerd vill få fler att upptäcka golf

Wassana i Sandnäset fångade lodjur på bild


Urban Råberg

063-16 17 46
urban.raberg@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan