Annons

Annons

Annons

Östersund

Stort firande vid Röda korset i Östersund

På måndagen firades Röda korsets dag och fem-års jubileum av Storsjökretsens lokaler på Nedre Vattugatan 8 med både tårta och musik.

Varje år den 8 maj firas Röda korsets dag över hela Sverige på grundaren Henry Dunants födelsedag. I Röda korsets Storsjökretsens lokaler på Nedre Vattugatan firas dessutom deras fem-års jubileum. Storsjökretsen är en social verksamhet som drivs av pengar från deras second hand-affär och café.

Jenny Paulsson, till höger i bild, är verksamhetschef på Storsjökretsen.

Bild: Vilma Hedlund

Annons

Annons

– Allt i butiken får vi från snälla människor i Jämtland som skänker sina kläder och saker så vi ska kunna driva vår verksamhet, säger verksamhetschefJenny Paulsson.

Lokalen är fylld med shoppingsugna personer, dagen till ära har de sänkt alla priser med 50 procent och det syns på kön som ringlar sig lång. Men det är inte bara shopping som gäller, tipsrunda, tårta och ett band från Jämtlands gymnasiums musikklasser spelar för alla kunderna.

– Vi firar Röda korsets dag varje år, vi gör det för att stärka varumärket och för att visa vad vi gör. Det är mycket folk här idag vilket är jättekul, säger Jenny Paulsson.

Jenny Paulsson hänger kläderna på rätt plats.

Bild: Vilma Hedlund

På Storsjökretsen jobbar cirka 300 frivilliga, praktikanter och några anställda.

Frivilliga sorterar alla kläder och prylar som Röda korset får in. –Ibland får vi in över ett ton saker på en dag, säger Jenny Paulsson.

Bild: Vilma Hedlund

– Det är underbart att få vara chef för alla dessa härliga människor och att tillsammans få samla in pengar till människor i utsatthet, säger Paulsson.


Vilma Hedlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan