Annons

Annons

Annons

Fotboll

ÖDFF tackade nej till spel i Svenska cupen – IFK Östersund tar platsen

Östersunds DFF vann DM-finalen med klara 3–0 mot IFK Östersund, men platsen till Svenska cupen blir det förlorande laget. Detta efter att ÖDFF valt att tacka nej till platsen.
– Vi går minus på att vara med och så mycket pengar har inte vi att vi kan vara med och strössla på sådant som inte ger oss något, sägre Bo Rosenau, vice ordförande i ÖDFF.

Läs också: DM-guld till ÖDFF efter finalen mot IFK: "En bra match att avsluta försäsongen med"

IFK Östersund ställs nu mot Selånger i den första omgången av cupen redan på tisdag, 16 maj. IFK Östersund blev lottat som hemmalag och matchen kommer att spelas på Jämtkraft Arena.

Annons

Annons

Anledningen till att det är IFK Östersund och inte ÖDFF som representerar Jämtland/Härjedalen i cupen är att ÖDFF valt att tacka nej, främst av ekonomiska skäl.

– Både styrelse och tränare pratade om det och det var ett gemensamt beslut. Det är fokus på serien och att använda de pengar vi har på den verksamheten. Vi har haft kontakt med Svenska fotbollförbundet också och förklarat att vi behöver tacka nej för att det inte funkar, säger Rosenau, som inte menar att det är någon markering mot förbundet att tacka nej.

– Någon negativ markering har vi absolut inte gjort. Vi har bara förklarat hur det ligger till, säger Rosenau, som däremot menar att upplägget med cupspelet inte varit optimalt för ÖDFF.

– Grejen för oss är att vinna våra matcher och sedan få ett kvalificerat allsvenskt motstånd på Jämtkraft Arena som drar publik. Men vi får matchen när inte en människa går på fotboll, så det är döfött att vara med, säger Rosenau.

Vårens cupmatch mot Kvarnsveden spelades 19 februari och slutade med klar förlust för ÖDFF.

Läs också: ÖDFF utan chans mot allsvenska Kvarnsveden i Svenska cupen: "En bra genomkörare"


Andreas Olsen

andreas.olsen@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan