Annons

Annons

Annons

Östersund

Riksbyggen köper Storsjö förvaltning och Panthuset fastigheter

Från den 1 juni överlåts Storsjö förvaltning och Panthuset fastigheter till Riksbyggen. I affären ingår 15 fastigheter med 215 lägenheter och uthyrbar yta på nästan 18 000 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att få förvärva det välskötta Storsjö förvaltning samt Panthuset fastigheter. Riksbyggen ser många fördelar med att bli större i Östersund, en tillväxtort i Norrland, där vi som en långsiktig samhällsutvecklare vill satsa och bidra till den fortsatta utvecklingen av kommunen, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Annons

Efter förvärvet kommer Riksbyggen ha 595 hyresrätter i Östersund och förvalta runt 4 500 bostadsrätter samt ett antal kommersiella och offentliga fastigheter.

Annons

– Affären är ett led i min nedtrappning efter mer än 30 år i fastighetsbranschen. För mig har det varit viktigt att finna en stabil och långsiktig aktör som på ett tryggt sätt kan ta hand om kunder och personal för framtiden. Riksbyggen uppfyller dessa kriterier, säger ägaren och grundaren av Storsjö förvaltning Olle Walltin.

Karin Eriksson, marknadsområdeschef för Riksbyggen, tar den 1 juni vid som vd för Storsjö förvaltning. Hon berättar att affären inte påverkar de 15-talet medarbetare som i nuläget jobbar på Storsjö förvaltning och hon vill inte kommentera köpeskillingen.

Läs även: Tillskott på nya lägenheter när citykvarter rustas


Denny Calvo

063-16 17 33
denny.calvo@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan