Annons

Annons

Annons

Ishockey

Roger Forsberg om Dahlén, nya jobbet och nobben av Östersund: "Var nära att välja Tyskland"

Efter att ha lyft Timrå från bottenlag till topplag i Hockeyallsvenskan blev Roger Forsbergs nya utmaning – Västervik.
Nu berättar han i en stor intervju med Vimmerby Tidning om bland annat var han kunde hamnat i stället.
– Jag var väldigt nära att hoppa på ett jobb i tyska DEL, säger han till tidningen.

Roger Forsberg tränar kommande säsong Västervik.

Bild: Viktor Sjödin

Östersundssonen Roger Forsberg laddar om för en ny säsong i Hockeyallsvenskan. Men inte med Timrå, som vi vant oss vid – utan med Västervik.

Men det fanns andra alternativ. Bland annat en återkomst hem till Östersund.

Annons

Annons

– Jag var väldigt nära att hoppa på ett jobb i tyska DEL, men det sprack av olika anledningar. Sedan hade jag en del andra förfrågningar, bland annat några anbud från Norge, men det kände jag att jag redan har gjort, och ett treårskontrakt från Östersund, som fortfarande siktar på att ta sig upp i Allsvenskan, säger han till Vimmerby Tidning.

Han utvecklar varför det inte blev Östersund.

– Jag är 52 år nu. Jag kände att om jag hoppar på det, och flyttar hem, så tar jag mig inte därifrån igen. Då är det slut sen. Istället valde jag att köra några år till. Jag drömmer fortfarande om att på allvar få testa vingarna i SHL. Man tävlar ju själv också.

I Timrå satsade klubben ungt och under sista säsongen hade de en mängd stora talanger – som Jonathan Dahlén. En spelare som Forsberg tror mycket på.

– Dahlén älskar verkligen att göra mål. Det är hans stora styrka. Det finns egentligen inget tak för hur bra han kan bli.

Han lyckades med att etablera Medelpadsklubben i serien. Arbetet pågår för fullt med att spika truppen, men nu vill han uppnå samma mål med Västervik.

Annons

– Det kanske låter konstigt att prata om att man ska etablera sig när man blev trea ifjol, men det är fortfarande det som gäller. Man måste vara ödmjuk. Samtidigt är det inget som säger att vi inte kan bli trea igen. Det är stenhårt jobb bakom varje poäng.


Lukas Sahlin

0611-55 48 43
lukas.sahlin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan