Annons

Annons

Annons

Annons

Åre

Kalle Zackari Wahlström till Workout Åre: "Träning tillhör alla, särskilt folk som tycker om att äta hamburgare och dricka öl."

Mellan 2–4 juni samlas träningssverige på Holiday club i Åre. Totalt 114 klasser och föreläsningar finns att välja på under årets stora träningshelg.

– Kalle Zackari Wahlström kommer hit och på fredagen kommer han hålla en föreläsning som jag tror kan vara intressant för allmänheten även utanför träningsvärlden, säger Marianne Berglöf, som arrangerar Workout Åre tillsammans med sin man Thomas Berglöf och Therese Nordfeldt.

Tränings- och tv-profilen Kalle Zackari Wahlström föreläsning handlar om hur man kan tänka kring träning för att det ska kännas kul och "att kroppen älskar att få röra på sig och att träning tillhör alla, särskilt folk som tycker om att äta hamburgare och dricka öl."

Annons

Annons

Kalle Zachari Wahlström håller en föreläsning och ett träningspass under Workout Åre.

Bild: Pressbild

Det kommer vara cirka 600 deltagare under helgen.

– Vi har växt varje år fram till förra året. Nu känns det som vi inte kan bli större, det här är så många som vi har plats för, säger Marianne Berglöf.

De senaste har intresset för utomhusträning växt och allt fler klasser är utomhus. Det är löpning på fjället, fatbike-cykling, SUP-yoga på Åresjön.

Therese Nordfeldt, Thomas Berglöf och Marianne Berglöf arrangerar Workout Åre på Holiday club.

Bild: Emma Rodling

Många av klasserna har blivit fullbokade, men under helgen brukar det ändå finnas gott om drop in-platser.

– Det är svårt att säga vad som är populärast, många av de mindre klasserna blir ju fullbokade. Men glow in the dark yoga, midnattsspinning, löpklasser och SUP-yoga är populära, säger Therese Nordfeldt.

Glow in the dark yoga hade premiär förra året och blev direkt succé.

Bild: Tommy Nordfeldt-Lundgren

Några av instruktörerna och föreläsarna som gästar året event är dansaren Karl Dyall, professorn Micael Dahlén, psykologen och mentala coachen Cecilia Duberg och naprapaten Katarina Woxnerud.

Annons

Inomhus erbjuds allt från spinning, soma move, dans, yoga, MMA och föreläsning om 3D-funktion av pt:n Seth Ronland. För den som inte köpt biljett går det att köpa drop in-biljetter i mån av plats. Workout Åre arrangeras för elfte året i rad.


Emma Alzén

emma.alzen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan