Annons

Annons

Annons

Ishockey

Elias Pettersson i intervju efter draften: "Det känns bra att ha min bäste vän i Vancouver"

I natt valdes den 18-årige Ångesonen, först av svenskarna och nummer fem av alla. Vancouver Canucks valde Timrå-talangen Elias Pettersson, den klubb som den förre lagkamraten Jonathan Dahlén redan tillhör. – Det känns bra att ha min bäste vän i Vancouver också, säger Elias Pettersson i ett pressmeddelande från NHL.

Läs också: Elias Pettersson historisk efter nattens NHL-draft – högst valda Timrå-spelaren någonsin

I våras blev Jonathan Dahlén trejdad från Ottawa till Vancouver. I går slog en midsommarnattsdröm in, när Pettersson blev draftad av just Vancouver och de båda nu tillhör samma organisation.

Något som Elias glädjs åt, även om det inte var något han hade väntat sig.

– När han trejdades från Ottawa till Vancouver var inte min första tanke att jag skulle bli plockad som femma i draften. Men det känns bra att ha min bäste vän i Vancouver också, säger Elias Pettersson i en intervju i CanucksTV.

Annons

Annons

Han säger dock att han hade en bra känsla gällande Vancouver, då han i samband med Combine draften även gjorde ett besök i just Vancouver för att träffa klubben, och att det är den klubb som visat mest intresse för honom.

Däremot tror han att det dröjer innan han spelar i NHL.

– Jag har mycket att lära, måste bli starkare och snabbare och det är jag medveten om, men jag har alltid drömt om att spela i NHL och vill komma dit så fort som möjligt, säger han i intervjun.

Istället siktar han in sig på kommande säsong i SHL och Växjö Lakers, och hoppas få med sig Dahlén dit också, när han får frågan om Dahlén kommer att göra honom sällskap i SHL nästa säsong.

–Jag hoppas han gör det, men han berättar inte så mkt för mig, skrattar Pettersson i intervjun.

Dahlén hade under dagen smsat Elias och sagt att han hoppades att 18-åringen skulle bli en "Canuck".

– Jag antar att han är glad nu.

När Elias ropades upp var det ett känslosamt ögonblick med mamma och pappa Pettersson, och Elias var rörd när han berättade om ögonblicket.

– Mamma och pappa har alltid varit där för mig, så jag hoppas att de är stolta, för de betyder mycket för mig, sa en tagen Elias Pettersson i intervjun i CanucksTV.

Vancouvers General Manager Jim Benning var inte heller sen med att lovorda den talangfulle Ångesonen, och på frågan vad de gillar med Pettersson svarade han:

Annons

–Hur han ser spelet, hans talang, hans vision på isen, han är den typen av spelare som gör andra spelare bättre.

Annons

Läs mer om Elias Pettersson och draften:

För Plus-kunder: Jonathan Dahléns uppmaning till Vancouver – drafta Elias Pettersson: "Vill ha hit honom"

Elias Pettersson vald som nummer fem – se storebror Emils glädje här

För Plus-kunder: Ångesonen Elias Pettersson inför draften: "Tror det blir det största i min karriär"


Camilla Westin

camilla.westin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan