Annons

Annons

Annons

Fotboll

Två dagar innan historiska matchen – nu är Jämtkraft Arena redo för Europa League

Östersunds kommun låter under tisdagen meddela att första etappen av uppgraderingen av Jämtkraft Arena är klar. Därmed ska arenan nu vara godkänd för spel i Europa League – två dagar innan ÖFK:s match mot Galatasaray.

Sedan det stod klart att ÖFK ska spela kval till Europa League behövde en rad förändringar göras av Jämtkraft Arena för att den skulle vara godkänd för den typen av evenemang. Snabbt fick man påbörja ombyggnation av arenan och nu berättar kommunen att man lyckats komma upp till den standard som krävs för att man ska få ta emot det turkiska laget Galatasaray på torsdag.

– Vi har haft en mycket svår tidsplan. Teknisk förvaltning har bidragit med personal från enheterna Konsult och Arenabyn, säger Örjan Jervidal, vd för Östersund Sport- och eventarena AB och förvaltningschef för Teknisk förvaltning, i ett pressutskick.

Örjan Jervidal har tidigare sagt att den del av arenabygget som nu har gjorts klart ska ha kostat 10-11 miljoner kronor och ytterligare minst 10 miljoner kronor lär bli kostnaden för den sittplatsläktare som ska byggas senare i sommar.

Annons

Annons

På kommunens hemsida skriver man att arenabygget hållit "rekordfart" och Örjan Jervidal tackar de entreprenörer och andra som varit delaktiga i arbetet.

Så har Jämtkraft Arena uppgraderats inför Europaspelet:

* 16 000 kvadratmeter med grusytor är justerad och asfalterad.

* Nytt modernt konstgräs med nytt bevattningssystem är anlagt. Den spelbara ytan är utökad då spelplanen är breddad från 65 meter till 68 meter. Säkerhetszon mellan spelplanen och läktarna har också fått konstgräs.

* Södra läktaren har fått 1 300 sittplatser.

* Säkerhetsstängsel mellan A- och B-planen.

* Diverse säkerhetshöjande åtgärder och tillgänglighetsåtgärder.

* Sedan en tid tillbaka har Arenabolaget byggt ut den fysiska data-infrastrukturen för bredband. På detta har ÖFK kopplat upp ett öppet wifi-nätverk som har en kapacitet så att alla åskådare som är på Jämtkraft Arena samtidigt ska kunna surfa och exempelvis streama tv-bilder från matcher från andra arenor.

* Norra läktaren är under upphandling med anbudsdatum 4 augusti och om allt går enligt planen ska denna vara klar 4 september. Den nya läktaren ska ha plats för minst 1 700 sittplatser men ska också kunna användas som ståplatsläktare. Då beräknar man att den får plats för upp till 3 000 åskådare.

* Det gamla konstgräset från A-planen kommer efter semestern att anläggas på B-planen. Nuvarande konstgräs på B-planen som är tio år gammalt är utdömt att användas till idrottsmässiga ändamål.

Annons

(Källa: Östersunds kommun)

-----

Läs mer:

Arenabygge i turbofart - men bara 6 000 åskådare får se stormatchen live [+]

Annons

Galatasaray utklassar ÖFK i landslagsrutin – storstjärnan toppade skytteligan i VM

Lagkaptenen inför historiska mötet på Jämtkraft: "Jag vet att vi inte kommer vika ner oss"

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app


Petter Hansson Frank

063-16 16 23
petter.hanssonfrank@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan