Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kaptenen lämnar ÖDFF efter stökiga perioden – vice ordföranden: "Vill inte göra något uttalande"

Anna Jonsson, Elin Kristiansson och My Jonsson lämnar ÖDFF. Det står klart enligt en intervju med Fotbollz.se. – Jag vill inte göra något uttalande om anledningen. Vi fick reda på det så sent som i morse, säger Bo Rosenau, vice ordförande i föreningen.

ÖDFF tappar tre stycken spelare. Anna Jonsson, Elin Kristiansson och My Jonsson lämnar klubben.

Enligt tidiga uppgifter skulle spelarna vara klara för spel i IFK Östersund. Det är uppgifter som tillbakavisas av både spelarna och IFK Östersund. För Sporten förtydligar IFK-tränaren Kenth Persson att det inte är något som är klart, men att spelarna kontaktat klubben och att det kan bli aktuellt längre fram.

Annons

Annons

För ÖDFF blir det en stor och kännbar förlust att tappa spelarna. Bo Rosenau, vice ordförande i ÖDFF, vill inte förklara anledningen till att spelarna lämnar klubben.

– Jag kan inte uttala mig om det för jag vet inte. Vi fick reda på att de skulle gå så sent som i morse, säger han till Fotbollz.se.

För att bibehålla konkurrenskraften så måste nu ÖDFF förstärka laget för att inte tappa för mycket mark.

– En spelare har redan kommit och tre till är på gång, avslöjar Rosenau.

Enligt Fotbollz så handlar övergångarna om att spelarna är missnöjda med situationen i ÖDFF. Dessutom skriver hemsidan att "de har länge försökt få till ett möte med ledningen, men inte fått något gehör för detta så nu har man gett upp".

Tidigare har förstemålvakten Nora Abolins lämnat klubben och backgeneralen Taylor Leach gjorde sin sista match mot Holmalund i helgen. Dessutom har tidigare tränaren Håkan Lindström valt att lämna föreningen under säsongen.

I en kommentar till artikeln på Fotbollz.se skriver Anna Jonsson att beslutet att lämna ÖDFF bland annat beror på att truppen innehåller för få spelare och att förutsättningarna är för dåliga.

"Vi har en alldeles för liten trupp, speciellt när många försvinner inför höstsäsongen. Vi är spelare som måste spela trots sjukdomar och skador och det är inte okej. Vi har spelat seriematcher med 56 olika spelare under 2,5 år", skriver hon i ett inlägg som är undertecknat av alla tre spelare.

Annons

Annons

Sporten försöker nå Anna Jonsson samt representanter från både ÖDFF och IFK Östersund för en kommentar.


Martin Weiner

060-19 70 00
martin.weiner@mittmedia.se


Andreas Olsen

andreas.olsen@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan