Annons

Annons

Annons

Annons

Åre

Jämtländskt matfokus på årets Fjällmaraton

Finalen av årets Fjällmaratonvecka går av stapeln på lördag med Kia Fjällmaraton. Årets upplaga är kryddad med jämtländska matupplevelser.

Kia Fjällmaraton Årefjällen har tillsammans med kocken och matentreprenören Lena Flaten från Storlien utvecklat ett nytt matkoncept med jämtländska smaker. I så stor utsträckning som möjligt är maten på kontrollerna och vid målgången i Trillevallen närproducerad och ekologisk.

Till exempel är varmkorven från Undersåkers charkuterifabrik och det blir kolbullar i stället för hamburgare.

Annons

– Vill också gärna lyfta gärna fram är att det fortfarande går att anmäla sig till huvudloppet Kia Fjällmaraton på lördag och alla är varmt välkomna som publik, säger Patrik Nordin, arrangör Kia Fjällmaraton Årefjällen.

Annons

Kia Fjällmaraton Årefjällen är ett upplevelselopp med generösa matkontroller, vackra omgivningar och en minst sagt utmanande bana.

Bild: Martin Olson

På lördag 5 augusti körs även Ulvang Kvartsmaraton, ett lopp på 13,5 kilometer och 600 höjdmeter. Loppet har snabbt blivit populärt och många föräldrar springer tillsammans med sina barn i och med att det är tillåtet att barn från 10 år att delta med sällskap av vuxen. Ungdomar från 14 år kan delta själva.

I nuläget är över 1 300 löpare anmälda till Kia Fjällmaraton som arrangeras lördag 5 augusti.

Kia Fjällmaraton 5 augusti

Arrangeras för trettonde året i rad, är 43 kilometer och 2 100 höjdmeter. Start i Vålådalen till mål i Trillevallen via tre fjäll; Ottfjället, Hållflället och Välliste.

09:00 Start Kia Fjällmaraton, Vålådalen

10:00 Start Ulvang Kvartsmaraton, Edsåsdalen

10:00-18:00 Mässan/Fjellpulsbutiken öppen i målområdet, Trillevallen.

19:00 Bankett med bildspel/film och prisutdelning/prisutlottning på Trillevallens högfjällshotell.


Emma Alzén

emma.alzen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan