Annons

Annons

Annons

Berg

Läsartext
ÖP [Berg] PRO Myssjö-Oviken

Detta är en läsartext.

För ovanlighetens skull denna sommar lyste en värmande eftermiddagssol över Sjöterrassen på Fröjdholmen den 23 augusti när PRO Myssjö-Oviken höll sin årliga surströmmingsfest. Borden stod festligt dukade för de 110 gästerna, som samlades till tonerna av gamla schlagergodingar. ”Du o Je”, d v s Ylva Forseth och Jörn Nilsson stod för underhållningen, och gjorde det med den äran. Efter att ordförande Berna Östlund hälsat alla välkomna höll Börje Svedjesten ett anförande på vers, som påminde om när Ingemar Johansson – Ingo – vann VM-titeln i boxning.

Något av en tradition har det blivit att det finns en lapp med tipsfrågor för varje gäst att fundera över medan man väntar på att strömmingsburkarna ska öppnas. I samband med kaffe med gobit utsågs f d ordförande Gunnar Stjernström till värdig vinnare av trisslotter, efter dragning bland de elva som hade sex rätt av sju på frågorna.

Annons

Annons

Flera tipsfrågor handlade om de aktiviteter som föreningen anordnat under sommaren. Så gick t ex 80-årsresan till Sveriges vackraste by – Klövsjö, med guidad tur i kyrkan, och vidare till Löfhaugens museum i Rätan och vindkraftanläggningen på Mullberget. I början av augusti anordnades föreningens populära hemliga resa, som kom att sträcka sig via Café Cineast i Sveg ända till Gammalgården Bortom Åa i Fågelsjö, genom Tandsjöborg till Hamra Wildmarkscenter för lunch. Resegruppen fick varma applåder för sitt uppskattade arbete.

Under sommarens Ovikenvecka i början av juli anordnade PRO tillsammans med Myssjö-Ovikens hembygdsförening fäbodfrukost för de boende på servicehuset Dalsätra/Fjällglimten, och på familjedagen på Fröjdholmen sålde PRO:are tombolalotter med fina vinster, de flesta tillverkade av slöjdgruppen.

Kolbullelunch serverades i början på augusti för boende och personal på Dalsätra/Fjällglimten. Boulespelarna har vidare hållit igång utomhus på Ange Åhs arena och gjorde också en utflykt till Åsarnas bouleplan. Några boulespelare bildade det lag som deltog i DM-tävlingen i Hackås, och applåderades för fina insatser.

Studieorganisatör Karin Jirdén informerade om höstens planerade aktiviteter och studiecirklar och uppmanade alla att hålla utkik efter kommande annonsering. Ingemo Månsson informerade om aktiviteterna som PRO håller i på Dalsätra – minnesträning med bingo, lätt gymnastik och kulturarrangemang. Fler medhjälpare är välkomna, man kan kontakta Ingemo, om man känner för att delta i detta viktiga arbete.

Ordförande Berna Östlund tackade alla som hjäl

Bild text bild 1:

”Du o Je” spelade och sjöng på PRO Myssjö-Ovikens surströmmingsfest på Fröjdholmen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan