Annons

Annons

Annons

ID-krav införs för resande med ungdomskort på Norrtåg

Personer som reser med ungdomskort har missbrukat de fria resor som ungdomskortet innebär. Därför inför nu Norrtåg krav på att visa ID handling tillsammans med ungdomskortet vid resor inom länet.

Norrtåg har märkt att allt för många lånat ut sina Ungdomskort till äldre personer som inte har rätt till att nyttja de fria resor som kortet innebär.

– Vi har sett att korten lånats ut och att de som är äldre än 19 år har försökt fuska och utnyttjat möjligheten att resa fritt med Norrtåg, skriver Per-David Wennberg som är vd för Länstrafiken som samarbetar med Norrtåg i ett pressmeddelande.

Annons

Han menar att det är för svårt för personalen att avgöra åldern på resenärer när de kontrollerar biljetterna. Ett krav på att uppvisa giltig legitimation vid resor inom länet skulle också lösa eventuella diskussioner som kan uppstå.

Annons

Det är sedan augusti förra året som Länstrafikens ungdomskort även varit giltigt på Norrtåg. Nu ska det gångna året har varit en testperiod som nu kommer att förlängas och utvärderas varje år. Ungdomskortet gör det möjligt för unga mellan sex och 19 år att resa gratis med Länstrafikens bussar, stadsbussarna och Norrtåg mellan Storlien och Bräcke. Kortet bekostas av respektive kommun i Jämtland.


Fredrik Eliasson

063-16 16 08
fredrik.eliasson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan