Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1

ÖIK kvitterade i slutminuterna – men Borlänge kunde segra efter straffar

Det såg länge ut att bli seger för Borlänge i träningsmatchen mot Östersunds IK under fredagen, men i slutminuterna nådde hemmalaget en kvittering. Efter straffar kunde Borlänge segra med 3–2.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

Det blev inledningsvis en relativt händelselös träningsmatch när Borlänge gästade ÖIK. Inget av lagen bjöd på några större överraskningar både ÖIK:s Calle Hjälm och Borlänges Marcus Hellgren Smed vaktade målen men ingen av dem fick inte speciellt mycket att göra efter få målchanser och en målfattig första period. Men efter att Borlänge fått en man utvisad såg ÖIK till att ta vara på chansen och kunde sätta 1–0 i powerplay genom Jens Andersson.

Annons

Annons

Borlänge saknade flera av sina huvudspelare Hampus Berg, Marcus Linderborg, Markus Nygren och Emil Johansson var inte på plats på grund av skadebekymmer och sjukdomar. Istället hade huvudtränaren Dennis Hall ersatt laget med flertalet spelare från J18.

ÖIK gick in med ett viktigt övertag inför den andra perioden. Efter drygt fyra minuter åkte båda lagen på varsin utvisning. ÖIK:s Emil Magnusson fick till ett snyggt skott efter drygt åtta minuter men Borlänges Marcus Hellgren Smed var fortsatt stabil framför mål.

Borlänge jagade en kvittering och så blev det efter att Jacob Thor kunde sätta 1–1. Både ÖIK och Borlänge vaknade till liv och bjöd på mer fartfylld och kämpaglöd i den andra perioden. ÖIK fick till några chanser men det resulterade inte något övertag. Istället kunde Borlänge vända matchen till sin fördel och ta ledningen med 2–1 efter att Filip Hedin kunde sätta 2–1. Skotten blev 8 till ÖIK och 10 till Borlänge.

ÖIK gick in i underläge inför den sista perioden men båda lagen fortsatte att bjuda på fartfylld hockey. Det hettade till rejält i den 11:e minuten och Borlänges Lucas Venuto åkte på en rejäl utvisning och fick sitta i utvisningsbåset resterande del av matchen.

Det såg länge ut att bli förlust för ÖIK men i den 17:e minuten kunde ÖIK kvittera genom Sebastian Fakt. Matchen övergick till straffläggning som Borlänge till slut vann efter att Nils Eriksson avgjort.

Annons

Östersunds IK–Borlänge 2–3

1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 0–1

Annons

Målen: 1–0 (10:50) Jens Andersson, 1–1 Jacob Thor, 1–2 (17:36) Filip Hedin, 2–2 (17:25) Sebastian Fakt.


Sanna Svanebo

063-16 16 32
sanna.svanebo@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan