Annons

Annons

Annons

Fotboll

Skön islossning för Östersunds DFF: storseger borta mot Kungsbacka

Tala om islossning.
– I dag hade vi flytet i målskyttet, säger tränaren Roland Olsen efter hela 5–2 borta mot femteplacerade Kungsbacka i Elitettan och årets i särklass bästa prestation.

Ett formsvagt Kungsbacka – utan seger sedan 15 juli – fick ge sig mot ett anfallsstarkt Östersund, som för dagen uppträdde enligt formationen 4–4–2.

Nya Addison Steiner och Evelina Linjamaa bildade forwardsduo, men det var egentligen hela laget som låg bakom det starka anfallsspelet.

– Vi har så pass många nya spelare att det är som ett nytt lag. Jämfört med vårmatchen mot Kungsbacka, som vi förlorade med 0–5, är det bara två spelare kvar, berättar Roland Olsen.

Annons

Östersund – som startade med hela sju utlandsspelare – hade klart mer offensiv spets denna dag. Dessutom hade man matchens kanske bästa spelare i målvakten Tara Hobbs.

– Hon gjorde några helt sanslösa räddningar och var vårt stora utropstecken.

Kungsbacka var alltså inte alls uddlöst framåt. Laget använde sig av längre bollar för att få tryck på Östersund och skaffade sig bland annat åtta hörnor.

Annons

– Ändå hade vi sagt att vi inte skulle dra på oss hörnor eftersom de är så pass resliga och så bra på hörnor, säger Olsen och skrattar.

Östersund kontrollerade matchen målmässigt. Man hade 2–0, 3–1 och 4–2 lyckades också göra mål i psykologiskt viktiga lägen.

Nya Venera Rexhi gjorde två av målen, varav ett på straff.

– Då ska vi tänka på att vi inte gjort mer än ett mål som mest i någon av de övriga matcherna i höst. I dag hade vi flytet, säger Roland Olsen, som pekar på självförtroendefaktorn som en viktig ingrediens i att det lossnade just nu.

.Segern innebär att Östersunds DFF skaffar sig ett klart bättre läge i tabellbotten. Risken för nedflyttning är fortfarande överhängande, men en sån här storseger brukar ge ett lyft.

– Vi har inget lätt program kvar. Dessutom var det synd att Darcy McFarlane fick sin tredje varning och är avstängd nästa match. Samma sak med Mathilda Hedqvist, inflikar Roland Olsen.

Vi tror dock att de två avstängningarna väger ganska lätt jämfört med den tunga 5–2-segern.

Östersunds DFF är kanske på gång till slut – även om det är i säsongens elfte timme.

Kungsbacka-Östersunds DFF 2–5 (1–3)

Annons

Mål: 0–1 (34) April Syme, 0–2 (38) Addison Steiner, 1–2 (40) Maja Henriksson, 1–3 (44, straff) Venera Rexhi, 1–4 (54) Venera Rexhi, 2–4 (67) Klara Andrup, 2–5 (70) Josee Stiever.

Varningar, Kungsbacka: Sara Nilsson, Josefin Rybrink, Lina Gerhardsson. Östersund: Mathilda Hedqvist.

Hörnor: 8–0.

Domare: Maral Mirzai Beni, Göteborg


Hans Andersson

063-16 16 43
hans.andersson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan