Annons

Annons

Annons

Annons

Kampsport

Nya framgångar för kickboxaren Elin Nilsson – till final trots byte till lättare viktklass

När Elin Nilsson kom på plats för invägning till Nordic Open i Köpenhamn visade det sig att hon var ensam i sin viktklass.
För att få motståndare i tävlingen tvingades stjärnskottet från Östersunds Kampsportsförening minska tre kilo.

Elin Nilsson och Daniel Hansson efter silvret i Köpenhamn.

Bild: Privat

Annons

Läs också: Östersundsduo har nått SM på kort tid inom kickboxningen: "Det här är drömmen"

Elin Nilsson reste till Danmark med planen att delta i viktklassen -71 i fullkontaktsgrenen K1. När det visade sig att Nilsson var ensam i viktklassen togs beslutet att minska vikten för att gå i -67 i stället.

– Det var ingen anmäld i den övre heller, så det var 67 som var det närmsta. När jag satt där och bastade och cyklade om vartannat sa jag att jag aldrig gör om det här. Jag är hellre hungrig i två veckor konstant. Det här var plan C för att kunna gå match, säger Nilsson.

Annons

I första matchen i -67 ställdes Nilsson mot tufft motstånd i form av Camilla Skov, tidigare dansk mästarinna i boxning.

Annons

– Armarna var lite mer som spaghetti än vad de brukar vara, men det kändes ändå rätt okej. Men jag var inte på topp, säger Nilsson, som vann matchen på poäng trots den långt ifrån optimala uppladdningen.

– Hon slog hårt, men hon blockade inte sparkarna mot benen så jag matade där och såg att det funkade, säger Nilsson, som sedan gick vidare till final mot trefaldiga världsmästarinnan Katialin Konya.

Efter en hård och intensiv inledning bröts matchen i andra ronden när Elin Nilssons näsblod inte gick att stoppa och Konya gick segrande ur striden.

– När jag kollade upp vem jag hade mött i finalen var jag ändå nöjd med silver. Första ronden var det jämnt och i andra fick jag ändå in något slag som jag kunde skaka om henne med. Men jag kände väl själv att hon hade övertaget och jag hade antagligen inte kunnat vinna på poäng. Jag hade behövt göra något drastiskt och sänka henne, säger Nilsson.

Nu tar Nilsson med sig erfarenheten och den nya framgången in till nästa veckas tävling i Oslo, där Scadinavian Open ska avgöras.

Läs också: Östersunds kickboxare Elin Nilsson debuterade i SM – blev svensk mästarinna: "Det största utan tvekan"

Annons

Annons

Efter att ha kämpat med att nå den lägre viktklassen -67 vann Elin Nilsson sin första match på poäng.

Bild: Privat

Finalen mot Katalin Konya tvingades brytas efter att Elin Nilssons näsblod inte gick att stoppa, men hon fick åka hem från Danmark med ett silver som var värt mycket.

Bild: Privat


Andreas Olsen

andreas.olsen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan