Annons

Annons

Annons

Annons

Kampsport

Nya medaljer för ÖJK på Nordic BJJ Open Championships

Annons

Med 366 registrerade tävlande väntade en bra tävlingen med bra motstånd i samtliga klasser för ÖJK:s tävlande. ÖJK, som kom till Nacka med en fyramannatrupp bestående av Emil Larsson, Marqus Olofsson, Ida Stensson och Erik Lundin, kände redan innan att man hade medaljvittring och ett medaljregn kunde åter bli ett faktum.

Denna gång blev det inget medaljregn. Kanske svårt med en trupp på fyra att skapa det. Men två medaljer plockade jämtarna hem. Denna helg var dock inte den normalt medaljsamlande Ida Stenssons helg som fick ett respass ur tävlingen redan i första omgången mot Frontline Academy Örebros Nicole Bohlin i klassen -58,5kg. Ida som ju tidigare vunnit över världsmästare fick denna helg vända hemåt för att fila vidare på formen.

Annons

Inte gick det bättre för Emil Larsson i -88,3 kg som även han fick direkt packa väskan redan i andra omgången. Dock har Emil inte den enda ÖJK:aren i denna klass och för ÖJK:s andre tävlande Erik Lundin gick det bättre. Hela vägen fram till semifinal. En semifinal som Erik tog tag i och ledde med 4-0 i poäng och 1-0 i fördelar när han fick se sig besegrad via ett avslut (submission) med endast 1.41 kvar av matchen mot Nacka Dojo IFs Christopher Jeanpier Basauri Corrales. Erik tog senare direkt revansch mot Hilti Fightcenter Ålands estländske tävlande Jaak Horn. Detta var en mycket bra prestation av Erik medtanke på att det var han debuttävling i blåbältesdivisionen i en av Sveriges största tävlingar.

Annons

Som om inte detta vore nog så fortsätter Marqus Olofsson att leverera i sin nya division lila bälte. Först medaljer på Scandinavian Nogi Championship och Scandinavian BJJ Tournamnet samt en femteplats på SM efter förlust mot vinnaren och världsfightern Emad Omran där han klarade sig fyra gånger längre än någon annan motståndare oavsett om de hade lila, brunt eller svart bälte.

Nu fortsätter framgångarna med en stark silvermedalj efter en mycket jämnfinal mot Viva Zapata Martial Arts IFs Henry Shi där han till slut fick se sig besegrad med endast 2-0. Där han själv ledde i antalet fördelar med 2-1. En enda poänggivande teknik hade kunnat gett vinst oavsett poäng. Men så blev det inte denna dag. Henry som likt Marqus nådde kvartsfinal på SM.

Annons

Utöver detta nådde Marqus även en bronsmatch i den öppna viktklassen vilket får ses som relativt bra med tanke på hur kort tid han varit i divisionen. Självklart vill han högre. Dock är det en mycket bra början på något.

Inskickat av: Magnus Larsson


Magnus Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan