Annons

Annons

Annons

Golf

Therese Nerpin klättrar på rankingen: "Jag har jobbat mycket med mig själv"

När Therese Nerpin hittade glädjen i spelet igen kom även resultaten. När årets Swedish golf tour summerades hade hon klättrat tolv placeringar på rankingen.
– Nästa år har jag tänkt att jag ska vara topp 3, säger Storsjöbygdens stjärnspelare som nu siktar på nya framgångar i Europakvalet i december.

Efter flera starka insatser under säsongen var Therese Nerpin en av de 30 spelare som tog sig till finalen av Swedish golf tour på Kristianstads Golfklubb i Åhus. Där placerade sig Nerpin som elva vilket ledde till en totalplacering i rankingen på 24 efter säsongen. Det är tolv platser högre än fjolåret.

– Jag har jobbat ganska mycket med svingen för att kunna upprepa fina slag och bli mer säker. Jag har jobbat mycket med mig själv också, säger Nerpin och fortsätter:

– Förra året var jag lite osäker och kände inte att det var jättekul. Jag kände att jag behövde bestämma mig att försöka på riktigt eller skita i det. Då bestämde jag mig att försöka och efter det har jag kört ganska hårt. Med det har både glädjen och resultaten kommit, säger Nerpin, som bland annat placerat sig tvåa bakom Camilla Lennarth under Lindesbergs Open under säsongen.

Annons

Annons

Therese Nerpin

Bild: Lisa Johansson

Läs också: Therese Nerpin besviken efter missade kvalet till Europatouren: "När det blir så svårt blir man nästan chockad"

På den stora Sverigerankingen har Nerpin klättrat till plats 97. Att en golfare från nordligare delar av Sverige finns med på topp 100 hör inte till vanligheterna.

– Jag tänker inte på det särskilt ofta, men det är ganska ofta som folk säger det åt mig, säger Nerpin, som inte heller lägger allt för stort fokus på Sverigerankingen.

– Nästa år har jag tänkt att jag ska vara topp 3 på Swedish tour. Jag tror att det är möjligt.

Trots att säsongen på hemmaplan precis är avslutad ligger Nerpin för tillfället i hårdträning. Anledningen är att nästa stora uppgift kommer redan i början av december när Europatourkvalet avgörs.

– Jag har kört hårt det och kommer att göra det fram till kvalet. Jag ska verkligen ge det en ärlig chans. Det ska bli sjukt kul att åka iväg, säger Nerpin, som reser till Marrakech i Marocko i början av december för kvalet.

Annons

Efter det fyra dagar långa förkvalet går drygt 30 spelare vidare till det stora kvalet som avgörs på en annan bana i Marrakech. Inför tävlingarna har Nerpin en god känsla.

– Jag tror inte att jag har varit tillräckligt förberedd och inställd på att klara det tidigare år. I år är jag bättre förberedd, säger Nerpin.


Andreas Olsen

andreas.olsen@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan