Annons

Annons

Annons

Ragunda

INSÄNDARE: Ragunda klarar inte av att sköta paviljongen

Bild: Fredrik Eliasson

Annons

Den 26 oktober kremerades thailändarnas älskade kung. För 68 miljoner sörjande var detta den viktigaste händelsen på årtionden. Ceremonier över hela världen sändes direkt via telefon till Bangkok.

Så även från den kungliga paviljongen i Utanede. Men ingen officiell representant från kommunen var där! Så skandalöst respektlöst!

Återigen visar kommunen sin totala brist på engagemang och oförmåga att förvalta och sköta den världsunika förmån som paviljongen faktiskt är. Har man svårt för att fatta?

Annons

Annons

Tyvärr förfaller den mer och mer i brist på underhåll, vilket många gråtande thailändare konstaterade i sommar. Kostar pengar, ja – men det finns förslag på lösningar för driften, men det kommer väl , som vanligt, från ”fel”  håll!

Entrén skulle ha varit riven (svartmögel) och ombyggd till sommarens jubileum, men än har inget hänt. Fanns inte med i årets budget och inte heller i nästa års. Nonchalant.

Om det fanns lite vilja, skulle mycket kunna göras med denna juvel och turistattraktion, som man påstår sig vara stolt över!

Som tur är finns det några tappra eldsjälar ( Astrid, Maud, GunMari med flera) som gör allt de kan för att kommunen inte helt ska tappa ansiktet! Stötta dem som kan och vill, ge dem möjlighet att utveckla paviljongen.

Kommunalrådet är beroende av ekonomiskt bidrag från Thailand, men hans enda intresse är att ett överskott från paviljongen kan täcka andra förluster.

Man måste visa lite ödmjukhet och respekt för dem som är intresserade att satsa. Thailändarna vill gärna hjälpa till, men känner nog inget förtroende för Ragunda kommun som nu dessutom har förolämpat dem! Skäms på er!

Förbannad sörlänning

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan