Annons

Annons

Annons

Hanna Svensson från Östersund vinner uppsatspris

Varje år delar Konkurrensverket ut priser om totalt 100 000 kronor till uppsatser som handlar om området konkurrens och upphandling. I år var en av pristagarna Hanna Svensson från Östersund som får 20 000 kronor för sin uppsats "Hyresavtal och offentlig upphandling".

Text: 

Hanna Svensson studerade tidigare juridik vid Juridiska institutionen vid Stockholms universitet, men efter examen i början av 2017 arbetar hon som biträdande jurist på AG Advokat i Stockholm. Nu får hon 20 000 kronor för sin uppsats "Hyresavtal och offentlig upphandling", ett ämne som Hanna är intresserad av och som dessutom är aktuellt, säger hon i en intervju till Konkurrensverket.

Annons

– Jag tror att en av de viktigaste sakerna som framkommer i uppsatsen är att hyresundantaget i många fall är svårare att tillämpa än vad det först kan verka. Uppsatsen belyser framför allt en del av de gränsdragningsproblem som uppkommer vid tillämpningen av reglerna och ger ledning i hur dessa situationer ska behandlas, säger Hanna Svensson i intervjun till Konkurrensverket.

Annons

Hanna Svensson från Östersund får 20 000 kronor för sin uppsats "Hyresavtal och offentlig upphandling". Bild: Marie Strömberg Lindvall/ Konkurrensverket

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan