Annons

Annons

Annons

Ishockey

Så ser brevet ut som skakar Hockeysverige: "Noggrant överväga andra alternativ"

Det slog ned som en bomb. Sex allsvenska klubbar vill se snabba åtgärder – annars kan de lämna seriesystemet. Nu har Timrå IK publicerat brevet som kan rita om hockeykartan.

Text

Björklöven, Leksand, Modo, Timrå, Södertälje och AIK hotar dra sig ur allsvenskan och starta en nordisk liga.Foto: Arkiv och Bildbyrån.

Annons

Dagens stora händelse i Hockeysverige har handlat om hur sex allsvenska ishockeyklubbar gemensamt skrivit ett brev där man uttrycker sin oro över var svensk hockey är på väg. Mer specifikt gäller det den ekonomiska skillnaden mellan landets två högsta serier och hur den kan påverka föreningarna i Hockeyallsvenskan och deras möjligheter att avancera till SHL.

Annons

I brevet som skickades in till Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson samt SHL:s vd Jörgen Lindgren är man tydlig med hur man ser på saken.

Annons

 "Vi kommer inte stillasittande se hur svensk ishockey går mot en riktning som på ekonomiska och sportsliga grunder i princip helt stänger möjligheten för klubbar att kunna nå SHL underifrån samt därmed omöjliggör vår (och andra klubbars) nuvarande verksamhet", står det i brevet som Timrå publicerat med tillägget:

"Om detta ändå sker kommer vi att noggrant överväga andra alternativ och arbeta för att välja annan väg för att behålla möjligheten att fortsätta vår verksamhet i minst nuvarande (helst ökad) omfattning. Vi ser inte hur vi skulle kunna underlåta att välja annan väg i en sådan situation".

I brevet ger man förbundet fram till årsskiftet på sig att komma med respons, men betonar att det krävs en snabb förändring:

"Vår ambition med detta brev är att ytterligare betona allvaret i frågan och nödvändigheten av att nu komma fram till en långsiktig hållbar lösning för svensk ishockey (som alltså inte innebär en i praktiken stängd högsta hockeyliga)".

Läs också: (+) Live efter allsvenska klubbarnas uppror – Hockeypuls ger er analyser och kommentarer

Annons

Annons

Läs också: Uppgifter: Hockeyallsvenska klubbar i uppror – hotar att lämna serien

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan