Annons

Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext: Brons för Östersunds judoklubb i Tyskland

Gry Johnsson Östersunds judoklubb tog brons på helgens Bremen Open. Guldet gick till Ida Eriksson Frövi judoklubb som också går på Judogymnasiet i Lindesberg.

Bild: Privat

Annons

I helgen genomfördes judotävlingen Bremen Open i Tyskland och Östersunds judoklubb hade två tävlande på mattan under de två dagarna som tävlingen hölls.

Först ut var Liv Johnsson som tävlade i U18, -63kg. Tävlingen var Livs första tävling utanför Norden med internationellt motstånd. Första matchen gick hon ut offensivt och vann övertygande mot en tyska. Nästa match hamnade hon efter och trots att hon plockade poäng på kast så blev det tyvärr förlust. I återkvalet var hon återigen starkast och vann matchen på fasthållning. I nästa match var det tyvärr det motsatta och hon förlorade och blev därmed 7:a.

Annons

Annons

På söndagen var det storasyster Gry Johnssons tur och då i seniorklassen och -70kg, trots att Gry precis klivit upp i U21-kategorin. Gry som tidigare i år tog SM-guld i U21 pluggar på Riksidrottsgymnasiet för judo i Lindesberg och började starkt. Hon vann sina inledande två matcher på kastsegrar men i semifinalen mötte hon en holländska som till slut visade sig för svår.

Gry fick därmed inrikta sig på bronsmatchen vilket blev en match som hon dominerade och därmed bärga en bronsmedalj på årets sista tävling. Liten guldrevansch blev det dock ur svenskt perspektiv då en av Grys träningskompisar från judogymnasiet, Ida Eriksson, tog sig till finalomgången där hon slutade som segrare och bärgade hem guldet.

 

/Läsartext, Jone Johnsson, Judo Bremen Open Tyskland , Judo

 

Annons

Annons

Till toppen av sidan