Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1

Höstens lag uttaget – de har varit bäst i hockeyettan Norra: "Varit precis den fixstjärnan"

Under hösten har hockeyettan.se tagit ut veckans lag efter varje omgång. Här är spelarna som förekommit flest gånger.

Michal Zajkowski är uttagen i höstens lag för hockeyettan norra.

Annons

Här finns höstens lag i sin helhet (OBS extern länk)

Målvakt:

Michal Zajkowski, Örnsköldsvik (uttagen vid 3 tillfällen)

Motivering: "Inledde precis som hela Örnsköldsvik skakigt men har under andra halvan av säsongen visat att han är en av hela hockeyettans allra bästa målvakter. Tittar man på listan över målvakterna med de tio bästa räddningsprocenten har Zajkowski motat flest skott av alla. Har varit bland de allra främsta både när det kommer till räddningsprocent och insläppta mål."

Annons

Bubblare: Oskar Sehlstedt, SK Lejon (2)

Backar:

Tommy Wargh, Boden (4)

Motivering: "Wargh har dominerat stort från första nedsläpp och har varit precis den fixstjärnan man förväntade sig. Är givetvis en viktig kugge i samtliga spelformer i Boden, men har framför allt stuckit ut i powerplay som en av ligans allra bäst. Elva av 17 poäng i spelformen och är med det bäst av seriens alla backar."

Annons

Johan Pettersson, Kalix (3)

Motivering: "Petterssons siffror talar egentligen för sig själv. Överlägsen vinnare av backarnas poängliga med 26 poäng på 19 matcher. Spelar stora minuter i Kalix och har bäst plus/minusstatistik i laget och är topp tio i hela ligan i kategorin."

Bubblare: Fredrik Sjödin, Örnsköldsvik (2), Nicklas Nordenberg, Örnsköldsvik (2), August Tornberg, Piteå (2), Jonathan Tordhall, Piteå (2)

Forwards:

Magnus Isaksson, Piteå (3)

Motivering: "Seriens bästa poängplockare med galna 38 poäng på 20 matcher. Lägg där till att Isaksson även toppar ligan över plus/minus samt powerplaypoäng och man får faktiskt leta ett tag för att hitta en liga som Isaksson inte toppar."

Joakim Högberg, Piteå (3)

Motivering: "Högberg blev grundseriens målkung med hela 19 mål och bildar en fruktad duo tillsammans med Isaksson i Piteås förstakedja. Har en högstanivå få Hockeyettanspelare matchar och en offensiv skicklighet hemmahörande högre upp i seriesystemet."

Johannes Nilsson, Östersund (3)

Annons

Motivering: "Nilsson hade en magisk avslutning på grundserien med sex mål och tio poäng på de två avslutande matcherna. Var både mål- och poängbäst i Östersund med sina elva mål och 23 poäng och det var faktiskt endast fyra spelare i Hockeyettan Norra som gjorde fler poäng än Nilsson."

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy