Annons

Annons

Annons

Östersund

Tåg och bil i krock vid järnvägsövergång – stopp i tågtrafiken mellan Sundsvall och Östersund

På söndagsförmiddagen krockade ett tåg med en bil vid en järnvägsövergång i Nedansjö och orsakade tågstopp i tågtrafiken. Inga personer skadades i olyckan.

TV: Se vår livesändning från platsen.

Inbäddat innehåll

Under söndagen krockade ett tåg från Norrtåg med en bil som stod på en järnvägsövergång i Nedansjö, vid bron som går över ljungan. Tåget var på väg mot Sundsvall och olyckan orsakade ett stopp på tågtrafiken på sträckan mellan Östersund och Sundsvall.

Annons

Annons

– Ett Norrtåg har kört på en bil vid en plankorsning, alltså där en väg går över järnvägen, säger Brita Lundkvist, presskommunikatör vid Trafikverkets pressjour.

Varken räddningstjänsten eller polis larmades till olyckan, då Trafikverket ansåg att det inte behövdes då ingen person skadades. Men Trafikverket skickade dit personal, bland annat en olycksplatsansvarig, för att kontrollera skador och vad som behövdes göras i samband med olyckan.

– Vi fick larmet från lokföraren som körde tåget. Han körde nog i låg hastighet och såg väl på långt håll att bilen stod där för han lyckades bromsa tåget, så det blev bara en liten krock och det blev inga skador på tåget, säger Brita Lundkvist.

Det fanns inte så mycket folk på tåget.

– Det var runt ett femtontal passagerare. Föraren av tåget mår bra, men vi kommer tog denne ut ur tjänst, vilket är rutiner vid olyckor som dessa, säger Maria Cederberg på Norrtågs pressjour.

En ny tågförare sattes in för att ta hand om tåget och en bärgare kallades till platsen för att få bort bilen från spåret.
Strax före halv fyra på söndagen meddelade Trafikverket att trafiken på sträckan var igång igen.

Foto: Läsarbild.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta oss via telefon: 063-16 16 20 eller e-post: nyhetschefen@op.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan