Annons

Annons

Annons

Berg

Barn blev bitet av annat barn på förskola – Bergs kommun kritiseras av Skolinspektionen

En förskola i Bergs kommun får kritik av Skolinspektionen sedan ett barn blivit bitet av ett annat barn flera gånger. Förskolan har brustit i tillsynen av barnen, konstaterar Skolinspektionen.

Text

Arkivbild. Förskola.

Annons

Mamman till barnet anmälde i höstas att barnet blivit biten vid fem olika tillfällen. Förskolan vidtog vissa åtgärder för att förhindra att något barn skulle bitas. Trots detta blev barnet bitet ytterligare en gång.

Skolinspektionen reagerar på att enbart tre av händelserna har rapporterats av förskolan.

Visserligen finns inget uttryckligt dokumentationskrav i lagen, men Skolinspektionen framhåller att dokumentation av händelser är viktigt för att bedöma om en händelse är en del i ett större problem. Det kan dessutom vara bra att ha om skolans ansvarstagande ifrågasätts.

I samma familj finns ett annat barn. När föräldrarna skulle hämta barnet visste personalen inte var barnet var. Gruppen var utomhus, och barnet hittades inhomhus.

Annons

Huvudmannen har även medgett att det funnits brister i tillsynsansvaret under en kortare tid. Efter händelsen har förskolan sett över sina rutiner vid lämning och hämtning.

Annons

Efter att förskolan informerats om den sjätte bitning vidtogs ytterligare åtgärder för att öka tillsynen av barnen i gruppen. Rutinerna vid lämning och hämtning har dessutom setts över. Med anledning av detta avstår Skolinspektionen från att ingripa, skriver inspektionen i sitt beslut.

Läs andra artiklar:

Supermatchen mellan ÖFK och Arsenal kan spelas trots sträng kyla: "I slutändan bestämmer lagen"

Tågresenärer på väg till Jämtland fastnade i Sundsvall:adrömmen sann: "Det är den viktigaste räddningen i mitt liv"

Hör bärgaren Kent Jonsson om hur du ska agera när du möter en älg på vägen

Annons

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan