Annons

Annons

Annons

Åre

Tåg har spårat ur i Duved – problem med växeln

Enligt P4:s trafikredaktion spårade ett tåg ur i Duved vid klockan 09.34 på fredagen. Orsaken uppges vara att loket körde sönder en växel och det skapar störningar i tågtrafiken på sträckan.

Enligt Norrtågs trafikinformation är det just nu störningar på sträckan mellan Duved och Åre på grund av det inträffade, med förseningar i upp till en halvtimme. På morgonen ersatte taxi på den berörda sträckan. Just nu pågår ett arbete med att fixa problematiken med växeln.

– Ganska snart efter det inträffade försökte man att lösa problemet med växeln. Det bör bli klart någon gång i eftermiddag, säger trafikverkets pressansvarige Lennart Hellsing.

Annons

Annons

Det som inträffade i Duved var troligtvis att växeln hade frusit. Växeln är den del i spåret som styr åt vilket håll tåget ska styra. Vid problem med växeln gör lokföraren en bedömning av problemet och avgör om han eller hon ska köra vidare eller inte, och föraren i det här fallet valde att köra vidare.

Det är inte helt ovanligt att sådant händer vintertid enligt Lennart Hellsing.

– Växeln kan till exempel ha frusit, som den ibland kan göra göra vintertid. Det är inte jätteovanligt, säger han.

Även om inget dramatiskt inträffade så blev följden att det blev förseningar i tågtrafiken i upp till en halvtimme.

Som resenär bör man kontakta tågbolaget för mer information om trafikläget på sträckan och för att få information om eventuella ersättningsbussar.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan