Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Förre landslagsstjärnan hyllar ÖFK: "Finns inget lag i svensk fotboll som är bättre"

Förre landslagsstjärnan Erik Edman, 39, är förtjust i ÖFK.

I veckans avsnitt av podcasten "Ljugarbänken" hyllar han laget till skyarna efter att ha sett dem besegra Kalmar i svenska cupen.

– Det var en makalöst stor nivåskillnad mellan lagen. Just nu finns det inget lag i svensk fotboll som är bättre än Östersund, säger han.

Text: 

Förre landslags- och Premier League-backen Erik Edman är förtjust i Östersunds FK.

Bild: TT

Annons

I lördags såg Erik Edman hur Östersund hemmaslog Kalmar FF med 3–0 i svenska cupen, vann sin grupp på maximala nio poäng och avancerade vidare till kvartsfinal.

Efteråt var den förre Premier League-backen lyrisk över jämtarnas prestation.

– De var helt överlägsna mot Kalmar. Det kändes som att de spelade mot ett lag som låg i division 3. Och Kalmar tror jag inte är så risiga som de faktiskt såg ut den här matchen. Det är väl ett kvitto på att Östersund är otroligt starka, säger han i podcasten "Ljugarbänken" och fortsätter:

Annons

Annons

– Det kändes som att Kalmar var ett gäng juniorer jämfört med Östersund. Det var en makalöst stor nivåskillnad mellan lagen. Just nu finns det inget lag i svensk fotboll som är bättre än Östersund. Det är bara att lyfta på hatten.

► (+) Widgren om samtalet med Lagerbäck och beskedet till Norge: "Inget jag kommer ligga sömnlös över"

Edman lyfter också fram några specifika spelare.

– Du har givetvis Ghoddos som är bäst i serien, Sema har lekstuga varje match. Den här Dennis Widgren som ingen knappt har tänkt på, jag tycker han är så jäkla bra. De köper in Tom Pettersson från Blåvitt där han spelade mittfältare och gör om honom till en fantastiskt bra mittback. Tekie ser också fantastiskt spännande ut, säger Edman.

Den före detta landslagsbacken tror dock att ÖFK kan få svårt att vinna SM-guld 2018.

– Det stora frågetecknet, och det jag baserar mitt allsvenska tips på, är att jag tror många drar i sommar. Sema och Ghoddos har jag svårt att se att de går att hålla kvar då, säger Edman.

► (+) Åtta miljoner i vinst för Östersunds FK: "Nu kan vi kanske handla på andra hyllor"

Annons

Annons

Till toppen av sidan