Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Sågade sin egen insats – därför misslyckades Halfvarsson i OS: "Har bränt mig för mycket"

Calle Halfvarsson hittade aldrig formen under OS i Sydkorea.

Nu ringar längdstjärnan själv in orsaken till misslyckandet.

– Det som jag har kommit fram till är att jag bränt mig för mycket i träning, säger han till Sportbladet.

Text: 

Calle Halfvarsson under en presskonferens i Pyeongchang. Bild: Carl Sandin/Bildbyrån.

Annons

Calle Halfvarssons misslyckades i OS, bröt två lopp, slutade som bäst på nionde plats individuellt och tröttnade rejält under medaljkampen i teamsprinten.

Sågmyrasonen var hård i sin bedömning och kallade den egna insatsen för "bedrövlig".

Efter hemkomsten till Sverige har 28-åringen försökt analysera vad som gick snett.

– Vi är helt säkra på att det inte är något medicinskt. Jag tror jag vet vad det handlar om, det är inga konstigheter och ganska enkelt, men inte för mig..., säger Calle Halfvarsson till Sportbladet och utvecklar:

Annons

Annons

– Jag tror att jag har kört lite för hårt på fel tillfällen. När vi är helt säkra på att det inte är något medicinskt blir allt annat spekulationer, men det som jag har kommit fram till är att jag har bränt mig för mycket i träning och därför inte kommit i bra slag. Jag har känt mig mer urladdad än pigg, säger han.

Stjärnan säger att trötthetskänslan har funnits i kroppen hela säsongen och misstänker att han har gått över gränsen och pressat sig själv för hårt.

Efter att ha stått över tävlingarna i finska Lahtis förra helgen blir kvällens sprint i Drammen hans första lopp efter OS.

– Jag har inte tävlat sedan i OS och det gick ju inte så bra där... När jag går in nu vet jag inte hur formen är, men när jag står där kommer jag att vara taggad och vill vara på pallen. Jag är inställd på att det blir tufft, säger han till Sportbladet.

Halfvarsson står sedan över helgens femmil i Holmenkollen för att satsa på världscupavslutningen i Falun den 16-18 mars.

Annons

Annons

Till toppen av sidan