Annons

Annons

Annons

Östersund

Snart invigs de nya elbussarna i Östersund – drygt 200 personer har skickat in namnförslag

Den 17 mars invigs tre stycken elbussar i Östersund som ska trafikera den nya linjen mellan Torvalla och Brittsbo. Då kommer dessutom namnen på bussarna, som invånarna i Östersund varit med att ta fram, att tillkännages.

Text: 

Bild: Grön Trafik, Östersunds kommun.

Annons

Den 17 mars invigs de nya elbussarna som ska trafikera Östersunds gator framöver. Invigningen hålls nedanför busstorget i Östersund klockan 10.00 till 12.00.

I slutet av januari skrev vi att Nettbuss efterfrågade namnförslag på de nya bussarna, och vad bussarna kommer att heta kommer att tillkännages under invigningen.

Annons

Annons

Enligt Henrik Nyquist, kommunikationsansvarig hos Nettbuss Stadsbussarna AB, har det kommit in väldigt många namnförslag.

– Vi har nog fått in förslag från lite drygt 200 personer, och många av dem hade flera förslag. Så vi har fått in ganska många, säger han.

Än så länge har juryn inte hunnit ena sig om de vinnande bidragen som ska namnge de tre nya elbussarna, men man hoppas hinna göra det i början av nästa vecka. Juryn består av representanter från Nettbuss, Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen.

De tre första elbussarna i Östersund kommer att tas i bruk efter invigningen den 17 mars. Senare i år, eller i början av nästa år, tas tre nya elbussar i bruk. Även de kommer att namnges med hjälp av Östersunds invånare.

Läs också:

(31 januari): Så kan du vara med och döpa de nya elbussarna

(19 oktober 2017): Såhär kommer de nya elbussarna i Östersund att se ut

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan